FIFpro ostro nad Čeferinovo Uefo

Foto: Epa
Foto: Epa
"Zakaj ne spoštujete svojih uredb?"
Oglej si celoten članek

Sindikat profesionalnih nogometašev FIFpro je opozoril evropsko zvezo Uefo, da bi morala na tekmah bolj zaščititi igralce.

Sindikat trdi, da francoski reprezentant Benjamin Pavard ne bi smel nadaljevati tekme, potem ko je na tekmi evropskega prvenstva proti Nemčiji trčil z Robinom Gosensom in za kratek čas izgubil zavest, poroča AFP.

"Sprašujemo, zakaj evropska zveza ne spoštuje svojih uredb. Pavard bi moral zapustiti igrišče, saj je obstajala možnost, da si je poškodoval možgane. Sodnik bi moral reagirati," menijo na FIFpro.

Vseh 24 ekip na evropskem prvenstvu je pred prvenstvom podpisalo posebno listino, namenjeno izboljšanju oskrbe igralcev med igrami. Listina pravi, da je treba igralce takoj umakniti z igrišča, če obstaja sum pretresa možganov.

Foto: Epa pavard

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.