Filip Flisar do dosežka sezone

Foto: Profimedias filip flisar smučarski kros
Najboljši slovenski smučar prostega sloka je naposled posegel med najboljše.
Oglej si celoten članek

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je v petem letošnjem poskusu vendarle prišel na mesta, na katera realno spada. Na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu v Innichenu je z zmago v malem finalu zasedel peto mesto, kar je njegov daleč najboljši dosežek v sezoni.

Še drugič v dveh dneh je zmagal Švicar Marc Bischofberger, drugi je bil Šved Viktor Andersson, tretji še en Švicar Alex Fiva, četrti pa Francoz Terence Tshiknavorian.

Od Flisarja sta bila v polfinalu boljša Francoz in pa Fiva, za njim pa je ostal olimpijski prvak Francoz Jean Frederic Chapuis. Od slednjega je bil Mariborčan boljši tudi v malem finalu, v katerem je premagal še Francoza Francoisa Placea in Kanadčana Kevina Druryja.

Pri ženskah je svojo tretjo zmago v sezoni zabeležila Švedinja Sandra Naeslund, ki je spet prevzela tudi vodstvo v svetovnem pokalu. Pri moških je tega obdržal Bischofberger.

Tekmovalci bodo imeli zdaj nekaj odmora, saj bo naslednja tekma šele 12. januarja v švedskem Idreju Fjallu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.