Filipovski: "Smo med kandidati za kolajno"

Foto: Šport TV
Foto: Šport TV
Slovenski ljubitelji košarke si boste prenose tekem, reportaže in dogajanja na evropskem prvenstvu lahko ogledali tudi na televiziji Šport TV. Za strokovni del pri prenosih bo poskrbela ugledna trenerska trojka, ki jo sestavljajo Zmago Sagadin, Zoran Martič in Sašo Filipovski. Slednji je o svojem novem delu in pričakovanjih spregovoril tudi za Žurnal24.
Oglej si celoten članek

"Po tekmah s Španijo je bilo v javnosti zaslediti razočaranje, po dvoboju z Litvo pa je bilo že nekoliko evforično. Pri nas se vselej burno odreagira na posamezne tekme. Strokovni štab in igralci vedo, kaj počnejo. Litva vsekakor spada v krog tistih, ki lahko osvojijo kolajno, Slovenija pa tudi. Nekoliko izstopa Španija, ki ima izjemno kakovostne posameznike, kar je pokazala tudi na dvobojih s Slovenijo. A morda so Španci prehitro prišli v formo. To se lahko hitro spremeni," je Slovenijo in njena zadnja dva tekmeca v pripravah na EP ocenil trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski in dodal: "Menim, da ima slovenska izbrana vrsta dobro ravnovesje med mladimi in izkušenejšimi košarkarji. Imamo mladost, borbenost in poletnost. Kemija je dobra, strokovni štab je odličen in vedo, kaj hočejo doseči. Menim, da lahko pričakujemo dober rezultat."

In kako se bo Filipovski znašel v vlogi strokovnega komentatorja? "Z veseljem bom komentiral. Sprejel sem prošnjo direktorja televizije Šport TV Romana Lisca, da pomagam kot strokovni komentator. Seveda ne bom delal sam, tu sta tudi Zmago in Zoki. Pripravljeni smo pomagati in tudi javnosti nekoliko dvigniti razumevanje košarke s strokovnimi komentarji. Sam se tega dela veselim. Bo nekoliko drugače. Ne bom ob klopi, ampak za zaslonom."


"S snemalcem bova poskušala čim bolj nazorno prikazati dogajanje v Litvi. Vse bo začinjeno z izjavami, reportažami in posebnimi zanimivostmi,"
pa nam je v Klaipedi zaupal novinar Šport TV Gregor Žvab.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.