Filipovski v pogovorih s CSKA

Foto: Žurnal24 Sašo Filipovski še v časih, ko je vodil Union Olimpijo. (Foto: fotosi)
"Za zdaj zadeve ne morem komentirati," nam je odvrnil Sašo Filipovski na vprašanje, ali se bo res preselil k ruskemu velikanu CSKA, in sicer kot pomočnik Duška Vujoševića.
Oglej si celoten članek

Srbski mediji poročajo, da je že vse dogovorjeno za triletno sodelovanje med ruskim velikanom CSKA in slovitim srbskim trenerjem Duškom Vujoševićem. Za Slovence pa je še bolj vroča vest, da bi bil v tem primeru Duletov pomočnik nihče drug kot Sašo Filipovski. Ob našem klicu je takoj postalo jasno, da novica ni novinarska raca.

Sašo Filipovski je svojo trenersko kariero začel leta 1996 kot pomočnik Zmaga Sagadina. leta 2003 je postal prvi trener zmajev, ki jih je vodil dve sezoni. V sezoni 2005/06 sta se s svojim mentorjem znova vrnila na ljubljansko klop. V obdobju 2006-09 je vodil poljski Turow, v lanski sezoni pa se je preselil v ruski Kuban, kjer je prevzel Lokomotivo. Decembra lani je odstopil z mesta trenerja.

"Žal ne morem in ne smem povedati nič na to temo. Dušan Vujošević se pogovarja, za zdaj pe zadeve ne morem komentirati. Tako sem se dogovoril. Se opravičujem,“ nam je povedal nekdanji trener Uniona Olimpije, Turowa in nazadnje Lokomotive iz Kubana in tako posredno potrdil informacijo, da je v pogovorih s CSKA.

Njegov šef naj bi postal Dušan Vujošević, dozdajšnji sila uspešni trener Partizana. Za triletno sodelovanje z Moskovčani naj bi bil njegov račun oplemeniten z zneskom od štirih do petih milijonov evrov.  Vujošević je bil devetkrat srbski prvak, štirikrat pa je osvojil ligi NLB. Največja senzacija pa mu je uspela v lanski sezoni, ko se je zavihtel kar na zaključni turnir Evrolige. Skupaj je v karieri osvojil kar 20 lovorik, na Partizanovi klopi pa v svojem tretjem mandatu pri črno-belih sedi že od leta 2001. Po koncu sijajne lanske sezone je dejal, da si v beogradu ne more zagotoviti eksistence, zato bo dovzeten za dobre ponudbe. Vujošević bo sicer v CSKA zamenjal Jevgenija Pašutina, njega pa naj bi pri Beograjčanih nasledila ali Vlada Jovanović ali Aleksandar Djordjević, pravijo srbski viri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.