Finale odločila ena točka, "Slovenec" ostal praznih rok

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Anadolu Efes je drugič zapored postal evropski prvak.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Anadolu Efesa so drugič zaporedoma postali evropski klubski prvaki. V finalu zaključnega turnirja v Beogradu so premagali Real Madrid z 58:57 (14:15, 29:34, 40:37).

Španci ostajajo pri desetih naslovih, zadnjega so osvojili prav v Beogradu 2018, ko jim je načeloval Luka Dončić, Anadolu Efes pa je Turčiji priboril tretji naslov najboljše ekipe v Evropi. Fenerbahče je bil prvak 2017.

Najboljši igralec finala je bil Vasilije Micić, sicer tudi najboljši strelec evrolige, s 23 točkami. Tibor Pleiss je za Anadolu Efes dodal 19 točk, pri Real Madridu pa je bil najbolj učinkovit Walter Tavares s 14 točkami.

Tretje mesto so osvojili košarkarji Barcelone, ki so bili v tekmi brez tekmovalnega naboja boljši od Olympiacosa s 84:74.

Foto: Profimedia Real Madrid : Anadolu Efes

Srbski reprezentant Vasilije Micić je bil znova prvo ime zaključnega turnirja. Tako kot lani je postal MVP zaključnega turnirja.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji minuti oziroma sekundah. Sergio Llull je 44 sekund pred koncem znižal zaostanek Real Madrida na 58:57, a nato Španci niso več prišli do meta na koš.

Anadolu Efes je za zmago prejel milijon evrov, poraženec v finalu je v blagajno pospravil 500.000 evrov, poraženca v polfinalu pa sta prizorišče zapustila s 250.000 evri.

Odlično pa je svojo minutažo v finalu izkoristil aktualni evropski prvak s slovensko reprezentanco Anthony "Tonček" Randolph, ki je v vsega sedmih minutah zbral šest točk (67-odstotni met iz igre in za tri točke) in dva skoka ter bil tako celo tretji strelec svoje ekipe. A na koncu tudi to ni bilo dovolj, da bi se še tretjič (enkrat z Realom, enkrat s Slovenijo) v karieri povzpel na evropski prestol.

Foto: Profimedia Real Madrid : Anadolu Efes

Več sledi...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.