Finalistoma Lige prvakov 200 milijonov

Foto: Žurnal24 Ob morebitni osvojitvi naslova se bodo številke na tekočih računih dvignile tudi
Vrtoglavi zaslužki se obetajo finalistoma nogometne Lige prvakov. Javier Hernandez - Chicharito ali Grahek, kot se glasi njegov vzdevek, pri Manchester Unitedu velja za odkritje sezone. Začenja v prvi postavi.
Oglej si celoten članek

Zmaga v finalu Lige prvakov se bo še kako izplačala, pa tudi poraženec ne bo nič kaj prikrajšan. Zmagovalec Lige prvakov bo bogatejši za kar 126 milijonov evrov, poraženec pa za 73 milijonov evrov. Londonu naj bi finale prinesel 52 milijonov evrov na podlagi potrošnje navijačev v barih, hotelih in na stadionu.

Gospodarski učinek za evropsko gospodarstvo bo po podatkih družbe Mastercard samo od tekme, ko se bosta na Wembleyju pomerila evropska nogometna velikana Manchester United in Barcelona, znašal 369 milijonov evrov, kar je 17,5 milijona evrov več kot lani. Takrat sta se udarila Inter in Bayern.

Letošnja nagrada je rekordna po zaslugi nagradnega sklada, večje tržne vrednosti, članov moštva, večjega števila televizijskih in medijskih pravic ter večje vrednosti blagovnih znamk.

"Tekma med Manchester Unitedom in Barcelono je sanjski finale z vidika večine nogometnih navdušencev. Za nameček sta prvaka, angleški in španski, eni najuspešnejših ekip tudi zunaj igrišča. Skupaj bosta zaslužila 200 milijonov evrov, s čimer se bo letošnji finale v zgodovino evropskega klubskega nogometa zapisal kot najbolj dobičkonosen," je povedal avtor poročila Simon Chadwick, eden vodilnih evropskih strokovnjakov za trženje v športu z Univerze v Coventryju.

Velika tekma za Grahka
Sir Alex Ferguson je pred tekmo finala Lige prvakov med Manchester Unitedom in Barcelono razkril, da bo mesto v napadu na začetku pripadlo tudi Javierju Hernandezu - Chicharitu ali Grahku, kot se glasi njegov vzdevek.

"Za njim je neverjetna sezona," ga hvali Ferguson: "Nihče iz kluba ni niti za minuto pričakoval, da lahko doseže to, kar je, že v prvem letu. Upamo, da bo v takem slogu nadaljeval že v finalu: ima temperament, hitrost, gibanje … Vse, kar je potrebno za takšno tekmo." Hernandez, letnik 1988, je julija prišel v klub kot prvi Mehičan v zgodovini. Na 44 nastopih je po klubski statistiki zabil 20 golov. Vzdevek Chicharito je dobil po svojem očetu, prav tako napadalcu, ki je Mehiko zastopal na svetovnem prvenstvu leta 1986. Klicali so ga Chicharo (Grah), to pa zaradi njegovih zelenih oči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.