Finalni obračun Denverja in Caroline

Foto: EPA
Foto: EPA
Na Super Bowlu, velikem finalu ameriškega nogometa, bosta igrali moštvi Caroline Panthers in Denver Broncos.
Oglej si celoten članek

Denver je v polfinalu premagal branilce naslova New England Patriots z 20:18, vodilna ekipa rednega dela pa je bila boljša od Arizone Cardinals z 49:15.

Dvoboj Denverja in New Englanda je bil za mnoge boj izkušenih podajalcev Peytona Manninga in Toma Bradyja. Na koncu je bil uspešnejši Denverjev Manning, ki bo pri 39 letih najstarejši podajalec v zgodovini Super Bowla. Tokrat je v prvem polčasu podal za dva zadetka, za končno slavje pa gre veliko zaslug dobri obrambi, ki je zdržala tudi zadnji nalet patriotov.

"To je res sladka, sladka zmaga. Nekako predstavlja našo sezono. Ni bilo lahko, veliko ljudi je prevzemalo odgovornost v različnih časih, toda vsak je odigral svojo vlogo pri tej res ekipni zmagi," je dejal Manning, ki bo skušal osvojiti svoj drugi prstan prvaka, s čimer bi se izenačil s svojim bratom Elijem, podajalcem New York Giants.

Po svoje je tekmo zaznamoval tudi zgrešeni strel New Englandovega Stephena Gostkowskega (prvi po 523 poskusih) po "touchdownu" v zgodnji fazi tekme. Tudi zaradi tega so morali gosti po zadnjem zadetku in izidu 20:18 odigrati za dve točki, da bi izsili podaljšek, a je Denverjeva obramba, ki jo je pohvalil tudi Brady, opravila svojo nalogo.

Na drugi tekmi je Carolina potrdila izjemno formo sezone. Podajalec Cam Newton, bržčas najresnejši kandidat za naziv najkoristnejšega igralca sezone, je podal za dva "touchdowna", za dva pa je s tekom poskrbel kar sam. S to predstavo si je Carolina pri mnogih zagotovila status favorita za končno zmago.

"Nismo še na koncu. Trdo smo delali in se borili. Da je to obrodilo sadove, je izvrstno. Ampak naše delo še ni končano. Ne bomo zadovoljni, dokler ne osvojimo naslova," je odločen Newton, ki je s svojo ekipo zmagal trinajstič zapovrstjo na domačem terenu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.