Finci ostali popolni, Belorusi presenetili

Foto: EPA
Foto: EPA
Na svetovnem prvenstvu v hokeju v Rusiji so po današnji tekmi v predtekmovalni skupini B Finci ostali stoodstotni z vsemi 12 točkami, potem ko so premagali Madžarsko (3:0). Belorusija pa je po preobratu v zadnji tretjini premagala Slovaško (4:2).
Oglej si celoten članek

Finska je v boju z Madžari, ki so vse bližje vrnitvi v drugoligaško konkurenco, na koncu sicer zanesljivo zmagala, toda proti borbenim in obrambno naravnanim tekmecem so se Finci dolgo mučili. Razmerje strelov je bilo na koncu 51-13, goli pa so padli šele v drugi polovici tekme, v 37., 50. in 56. minuti. Finci so na vrhu lestvice z vsemi 12 točkami, Madžari ostajajo zadnji in kot edina ekipa na SP še brez točke.

Slovaki so zapravili prednost 2:0 po dveh tretjinah. Ko se je zdelo, da bodo v zadnjem delu tekmo pripeljali do konca, so Belorusi do 49. minute izenačili, potem pa v treh minutah od 55. do 58. po zadetkih Andreja Stepanova in Charlesa Lingleta dobili pomembne tri točke, Slovakom pa zadali še drugi boleč poraz v dveh dneh.

Švedi zlahka, Švicarji stežka

V večerni tekmi skupine A so Švedi brez večjih težav premagali Kazahstan, po vodstvu 6:1 sredi tekme so v zadnji tretjini dovolili tekmecem, da so nekoliko ublažili poraz.

Švicarji pa so v skupini A v četrti tekmi prvič končali po rednem delu. S 5:4 so zmagali proti Latviji, potem ko so uprizorili pravo dramo. Vodstvo 3:0 ni bilo dovolj, saj so se Latvijci vrnili, izenačili na 3:3, pozneje še na 4:4. Nov podaljšek za Švicarje je preprečil Eric Blum minuto in pol pred koncem. Po porazu Latvija ostaja zadnja v svoji skupini.

SP v hokeju (skupinski del), 4. kolo:

SKUPINA A:
Švica - Latvija 5:4 (0:0, 3:3, 2:1)
Švedska - Kazahstan 7:3 (3:1, 3:0, 1:2)

 

 

 

 

 

 

 

SKUPINA B:
Slovaška - Belorusija 2:4 (0:0, 2:0, 0:4)
Finska - Madžarska 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.