Finka dobila zasledovanje, Gregorinova nazadovala

Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Foto: Saša Despot Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma
Kaisa Mäkäräinen je bila najhitrejša na zasledovalni tekmi, edina Slovenka Teja Gregorin je bila 24.
Oglej si celoten članek

Finka Kaisa Mäkäräinen je zmagovalka desetkilometrske zasledovalne preizkušnje biatlonk na Pokljuki. Finka se je kljub trem zgrešenim srelom iz četrtega prebila na prvo mesto in slavila pred Norvežanko Toro Berger in Italijanko Dorotheo Wierer. Teja Gregorin je s kar petimi zgrešenimi streli nazadovala iz 21. mesta na 24., včerajšnja zmagovalka Avstrjika Katharina Innehofer pa je bila samo sedma. 

Avstrijka, ki je s prednostjo začela tekmo, je s petimi zadetki na prvem streljanju zadržala vodstvo, medtem ko je Teja Gregorin enkrat zgrešila, a kljub temu napredovala na trinajsto mesto. Na drugem strelskem postanku je Finka Kaisa Mäkäräinen izkoristila zgrešen strel Innerhoferjeve in se prebila na prvo mesto. Teja je tudi drugič leže enkrat ustrelila mimo in zdrsnila na sedemnajsto mesto. 

Hitronoga Finka je po tretjem streljanju kljub zgrešenemu strelu še povečala prednost. Ob številnih napakah tekmic se je na drugo mesto prebila Norvežanka Tora Berger. Gregorinova je v slogu prvih dveh streljanj tudi v tretje enkrat zgrešila in ostala na sedemnajstem mestu.

Prednost, ki si jo je pred zadnjimi petimi streli pritekla Mäkäräinenova je bila dovolj velika, da je kljub enemu strelu mimo tarče v zadnje krog odšla na prvem mestu. Zaostanek je nekoliko znižala Tora Berger an drugem mestu, tretja pa se je na pot podala Italijanka Dorothea Wierer. Kar dva zgrešena strela na zadnjem postanku in skupno kar pet pa je preveč, da bi Teja Gregorin kaj pridobila in je celo izgubila nekaj mest.  

"Streljanje v stoje mi ne gre najbolje"

"Počutila sem se kar dobro, nisem pa razmišljala, kako visoko se lahko povzpnem. Vedela sem, da bi lahko imela nekaj težav na strelišču, saj je bilo kar vetrovno. A sem se ob streljanju kar znašla, na progi pa sem se dobro počutila. Streljanje v stoje mi ne gre najbolje, vedno si prislužim kakšno kazen. A tokrat sem ob zadnjem obisku strelišča vedela, da si lahko privoščim tudi kakšno napako, zato sem bila bolj sproščena. Za mojo raven je bilo tokrat streljanje v stoje kar dobro," je po tekmi dejala zmagovalka.

Finka je tudi optimistična kar se tiče boja za zmago v skupnem seštevku: "Je kar nekoliko presenetljivo, da sem tako blizu samega vrha, saj se v tej sezoni nisem velikokrat uvrščala na zmagovalni oder. Pripravljena sem se boriti za skupni naslov, vesela sem, da se selimo v Kontiolahti, kjer bom lahko nastopila pred domačimi gledalci."

S svojim nastopom pa je bila zadovoljena tudi drugouvrščena Bergerjeva: "Po olimpijskih igrah sem bila zelo utrujena. Na Pokljuki sem dobro nastopila že v sprintu, tudi danes sem zadovoljna z nastopom in uvrstitvijo na stopničke." 

Biatlon, zasledovanje (Ž), izidi:

 1. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 32:01,0/2
 2. Tora Berger (Nor) +19,7/2
 3. Dorothea Wierer (Ita) 54,5/3
 4. Darja Domračeva (Blr) 1:20,4/3
 5. Tiril Eckhoff (Nor) 1:29,2/4
 6. Andrea Henkel (Nem) 1:32,7/1
 7. Katharina Innerhofer (Avt) 1:47,6/4
 8. Olga Viluhina (Rus) 2:13,1/2
 9. Darija Virolajnen (Rus) 2:26,5/5
10. Selina Gasparin (Švi) 2:31,0/3
...
24. Teja Gregorin (Slo) 3:41,9/5

Svetovni pokal, skupno:
 1. Tora Berger (Nor) 553 točk
 2. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 547
 3. Darja Domračeva (Blr) 511
 4. Gabriela Soukalova (Češ) 426
 5. Tiril Eckhoff (Nor) 425
 6. Valj Semerenko (Ukr) 402
 7. Andrea Henkel (VBr) 399
 8. Veronika Vitkova (Češ) 371
 9. Selina Gasparin (Švi) 367
10. Olga Viluhina (Rus) 362
...
24. Teja Gregorin (Slo) 256
48. Andreja Mali (Slo) 77
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.