Finska nadaljuje zmagoviti niz

Foto: EPA
Foto: EPA
Finska košarkarska reprezentanca nadaljuje s prepričljivimi predstavami na Eurobasketu.
Oglej si celoten članek

Finska izbrana vrsta je zabeležila drugo zaporedno zmago na slovenski Obali, ko je z 81:60 odpravila Švedsko. Finci so na prvi tekmi nepričakovano ugnali Turčijo, za zmago z rezultatom 61:55 pa je 12 točk prispeval košarkar Uniona Olimpije Sasu Salin.

Na skandinavskem derbiju je zablestel tudi nekdanji zmaj Temmu Rannikko, ki je prispeval 10 točk, dvomestno število točk pa je vknjižilo kar pet košarkarjev, kar dokazuje, da je žoga lepo krožila.

''To je verjetno edina tekma tega evropskega prvenstva, na kateri smo nastopili v vlogi favorita,'' je povedal finski selektor Henrik Dettmann in dodal, da ekipa ostaja na trdnih tleh. ''Povsem so nas nadigrali. Enostavno se nismo mogli kosati z njimi,'' je po porazu povedal švedski strateg Bradley Scott Dean.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.