Fiorentina potrdila dogovor z Iličićem: manjka še podpis

Fiorentina je na svoji spletni strani potrdila, da se je dogovorila za prestop slovenskega reprezentanta Josipa Iličića. Palermu naj bi nakazali okrog devet milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Iz vrst italijanskega prvoligaša Fiorentina so na spletni strani (www.violachannel.tv) sporočili, da so se s Palermom dogovorili za prestop Josipa Iličića in da jih od prihoda slovenskega reprezentanta v Firence loči le še podpis pogodbe.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi sicilijanski klub z nekdanjim članom Bonifike, Interblocka in Maribora, ki je na otok v sezoni 2010/11 prišel za 2,3 milijona evrov, zaslužil okrog devet milijonov

"Jojo" spet v vijoličastem

Petindvajsetletni Kranjčan je po bleščečem začetku kariere v Serie A preživljal manjšo krizo in spet eksplodiral v lanski sezoni, kjer je bil glavni igralec in kapetan rožnatih, slednji pa so kljub rekordni beri zadetkov slovenskega reprezentanta izpadli v Serie B.

Fiorentina se je pred novo sezono že okrepila z nekdanjim članom Bayerna Mariem Gómezom in nekdanjim španskim reprezentantom Joaquínom Sánchezom, prihod Iličića pa naj bi nadomestil prestop Stevana Jovetića k Manchestru Cityju. Viola, drugi vijoličasti klub v Iličićevi karieri, je v lanski sezoni Serie A osvojila četrto mesto in za las ostala brez nastopa v kvalifikacijah za Ligo prvakov, vodi pa jo eden najobetavnejših mladih trenerjev v Evropi, nekdanji napadalec Rome Vincenzo Montella.

Iličić: "Fiorentina najmočnejša ekipa v Italiji"

"Zakaj Fiorentina? Že prejšnjo sezono je dokazala, da je najmočnejša ekipa v Italiji," je za spletno stran Firenzeviola.it dejal Iličić. "Lepa igra, lepo mesto, absolutni šampioni, ki jih trenira izjemno pripravljen trener. Ko me je moj agent poklical in mi rekel, da je 'Viola' poslala ponudbo nisem niti minuto premišljeval. Zdaj je še prezgodaj, da bi govorili o taktiki, sem uporaben, bomo videli. Seveda pričakujem, da se bom dobil z 'misterjem' (trenerjem, op. a.), ampak res ne bo težko igrati skupaj s toliko napadalnimi nogometaši, ki so tam. O konkurenci ne rezmišljam. Fiorentina je ekipa, ki je zgrajena za zmagovanje, nekaj normalnega je, da je v njeni vrsti toliko šampionov."

Iličić se bo že v sredo pridružil novim soigralcem na pripravah v švicarski Moeni blizu Bolzana, kjer bo kot gledalec spremljal prijateljsko tekmo vijoličastih s Cremonesejem. Kranjčanov prestop je tretji največji v zgodovini samostojne Slovenije, ki zaostaja le za tistim Zlatka Zahovića, ki je v sezoni 1999/2000 iz Porta v Olympiacos prestopil za 13,5 milijona evrov, in tistim Samirja Handanovića, ki je pred zadnjo sezono iz Udineseja okrepil Inter (12 milijonov evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.