Fis zavrnil pritožbo Rusov

Foto: EPA
Foto: EPA
Protidopinška komisija Mednarodne smučarske zveze (Fis) je zavrnila pritožbo šestih ruskih smučarskih tekačev glede začasne prepovedi nastopanja zaradi kršitve protidopinških pravil.
Oglej si celoten članek

Med kaznovanimi, suspenz jih je doletel 22. decembra, je tudi olimpijski zmagovalec Aleksander Legkov. Na podlagi domnevne zlorabe dopinga na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014 ne smejo nastopati tudi Maksim Vilegžanin, Jevgenij Belov in Aleksej Petuhov ter Julija Ivanova in Jevgenija Šapalova. Fis je v obrazložiti zapisala, da je bila odločitev komisije soglasna.

Fis je s tem sledila Mednarodnemu olimpijskemu komiteju (Mok), ki je ta mesec uvedel disciplinski postopek proti 28 ruskim športnikom, ki so barve Rusije zastopali na OI v Sočiju. Postopek je spodbudila objava drugega dela McLarnovega poročila v začetku meseca, ki je razkrila sistemski doping v Rusiji.

Glavni preiskovalec Svetovne protidopipke agencije Wade je analiziral 95 vzorcev ruskih športnikov iz Sočija in jih dal na voljo Moku. Po poročanju kanadskega odvetnika Richarda McLarna so kar pri 28 športnikih ugotovili in dokazali zlorabo prepovedanih sredstev in manipuliranje z vzorci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.