Fish ubranil zmago v Atlanti

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najmočnejši teniški turnir minulega tedna je v Atlanti z 2:1 v nizih dobil Mardy Fish.
Oglej si celoten članek

Američan Mardy Fish je v finalu teniškega turnirja v Atlanti z nagradnim skladom 531.000 dolarjev premagal rojaka Johna Isnerja s 3:6, 7:6 in 6:2 ter ubranil lansko turnirsko zmago. Prvi nosilec je osvojil šesti turnir ATP v karieri; najboljši je bil še v Newportu (2010), Delray Beachu (2009), Houstonu (2006) in Stockholmu (2003). Fish je zelo slabo začel in po izgubljenem uvodnem nizu v drugem zaostajal že z 1:5. Uspelo mu je ubraniti tudi dve zaključni žogici in izenačiti v nizih po podaljšani igri. Isner, ki je imel zmago že na dosegu roke, se nato v tretjem nizu ni več pobral in je dobil le še dve igri.

"Imel sem precej sreče, da sem se izvlekel v podaljšani igri. Isner je igral dobro vse do zaključka. Imel pa je nekaj prednosti, saj je odraščal na Floridi in je bolj vajen vročine in visoke vlažnosti zraka," je po dvoboju s svojim prijateljem menil Fish, ki je Isnerja v finalu premagal tudi lani, ko so prvič pripravili turnir za pokal Atlante, olimpijskega mesta leta 1996.

ATP, Atlanta, finale:

Mardy Fish (ZDA/1) : John Isner (ZDA/3) 3:6, 7:6 (6), 6:2.

Simonu Hamburg

Francoz Gilles Simon je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Hamburgu z nagradnim skladom 1,115 milijona evrov. Peti nosilec je v finalu turnirja, ki je potekal na peščeni podlagi, premagal tretjepostavljenega Španca Nicolasa Almagra s 6:4, 4:6 in 6:4. Za 26-letnega Simona je to druga letošnja turnirska zmaga. Francoz, ki se bo na lestvici ATP povzpel na 11. mesto, je za zmago dobil 230.000 evrov, Almagro pa bo Hamburg zapustil bogatejši za 105.000 evrov.

ATP, Hamburg, finale:

Gilles Simon (Fra/5) : Nicolas Almagro (Špa/3) 6:4, 4:6, 6:4.

Zvonareva najboljša v Bakuju

Ruska teniška igralka Vera Zvonareva je zmagovalka turnirja WTA v azerbajdžanskem Bakuju z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. Prva nosilka je v finalu premagala sedmopostavljeno rojakinjo Ksenijo Pervak s 6:1 in 6:4. Za Zvonarevo je to 13. turnirska zmaga, Pervakova pa je igrala svoj prvi finale na turnirjih WTA v karieri.

WTA, Baku, finale:

Vera Zvonareva (Rus/1) : Ksenija Pervak (Rus/7) 6:1, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.