Fish z žogico zadel sodnico v oko

Foto: Reuters mardy fish stranska sodnica Foto: Reuters mardy fish stranska sodnica Foto: Reuters mardy fish stranska sodnica
V Wimbledonu se je pred dnevi pripetila nevšečnost, ki ne bo ostala v prav čudovitem spominu sodnici na dvoboju Mardyja Fisha in Joja-Wilfrieda Tsongaja. Žogica, ki jo je udaril prvi, je namreč končala v njenem očesu.
Oglej si celoten članek

Poljakinja Agnieszka Radwanska in Američanka Serena Williams sta finalistki turnirja za grand slam v Wimbledonu. Radwanska je v polfinalu s 6:3 in 6:4 premagala osmopostavljeno Nemko Angelique Kerber, Williamsova pa je s 6:3 in 7:6 (6) ugnala Belorusinjo Viktorijo Azarenko. Poljakinja, tretja nosilka, je zabeležila tretjo zmago v medsebojnih dvobojih s nemško tekmico, za Radwansko pa je to največji uspeh v karieri. Američanka je v drugem polfinalu odigrala odlično tekmo, v katerem je dosegla 24 asov. Williamsova ima v Wimbledonu štiri naslove, nazadnje pa je slavila leta 2010. Radwanska bi se z morebitno zmago v sobotnem finalu lahko zavihtela na vrh ženske lestvice, Williamsova pa bi se s peto lovoriko v Wimbledonu lahko vrnila v najboljšo peterico.

Radwanska je v prvem nizu zaostajala z 1:3, v naslednjih 70 minutah pa je povsem nadigrala Kerberjevo. S tem je postala prva Poljakinja po Jadwigi Jedrzejowski, ki se je v uvrstila v finale katerega od turnirjev za grand slam. "Bila sem zelo živčna, obe sva bili. Toda po nekaj točkah so se mi roke nehale tresti in bila sem osredotočena na vsako točko," je po tekmi povedala Poljakinja in dodala: "O takšnem finalu sem sanjala kot otrok in tenis igram že skoraj 18 let. To sta moja najboljša tedna v karieri."

Williamsova je postala s 30 leti najstarejša finalistka po Nemki Steffi Graf, v Wimbledonu pa igra v sedmem finalu. "Trdo sem delala, res sem želela zmagati. Bilo je tesno v drugem nizu, nisem se mogla sprostiti, gledala sem predaleč v prihodnost," je dvoboj ocenila Williamsova, ki je proti Azarenki dosegla še 45 winnerjev.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.