Flisar cilja na kolajno na SP

Foto: Jaka Dimc
Foto: Jaka Dimc
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar, ki je lani osvojil svetovni pokal v tej atraktivni smučarski disciplini, ima tudi v predolimpijski sezoni visoke cilje. Glavni je osvojitev ene od kolajn na svetovnem prvenstvu marca prihodnje leto. Visoke cilje ima tudi v svetovnem pokalu, ki se bo začel 7. in 8. decembra v kanadski Nakiski.
Oglej si celoten članek

Filip Flisar je priprave na novo, predolimpijsko sezono prvič opravil na južni polobli, ko sta skupaj s trenerjem Aljošo Planteuom trenirala na Novi Zelandiji. "Tam sva imela zelo dobre razmere za trening, snežni pogoji so bili odlični, tako da glede Filipa nimam nobenih dvomov. Prepričan sem, da smo na dobri poti. Predvidoma februarja 2013 se nam bo v svetovnem pokalu pridružila še Saša Farič, ki dobro okreva po poškodbi," je o pripravah dejal trener reprezentance Planteu.

Čeprav si je Mariborčan poleti med treningom akrobatike zlomil nart, pravi, da je že povsem okreval, mesec dni prisilnega počitka pa mu je dobro del, saj se je lahko po naporni sezoni malo bolj spočil: "Zdaj nimam težav ne z gležnjem ne s čim drugim, tako da sem pred začetkom sezone lahko optimističen."

"Pripravljen sem super, dosti boljše kot lani. S pomočjo sponzorjev sem si letos lahko privoščil trening na Novi Zelandiji, ki je bil sicer drag, a se je obrestoval. Lahko rečem, da napredujem na vseh področjih. Tako, kar se tiče opreme, imam namreč nove smuči, kot, kar se tiče samega treninga. Imam vse, kar potrebujem, tako da sem lahko brez težav optimističen pred novo sezono," je uvodoma priprave opisal Flisar.

Morda bi bilo bolje, če bi si trening na Novi Zelandiji lahko privoščil tik pred tekmami, ne pa na začetku priprav na sezono, meni Planteu, a vsekakor je bil učinkovit. Nazadnje sta s Flisarjem trenirala v Avstriji. "Resda ne moremo zdaj govoriti o idealnih pogojih za priprave na novo sezono, a takšnih nikjer na Zemlji ni. Treba je malo improvizirati in mislim, da sva se s trenerjem dobro znašla, tako da ni nobenih težav," pa je dejal Flisar.

Letošnja sezona bo bolj bogata s tekmami kot lanska; skupaj s svetovnim prvenstvom, ki bo med 5. in 10. marcem v norveškem Vossu, bo tekem 15. Fizična priprava bo zato zelo pomembna: "Morda fizično nisem bolj pripravljen kot lani, a spet bom malo improviziral in mislim, da se bo obneslo. Malo bom hranil moči. Znano je, da sem sam najboljši ravno proti koncu sezone in verjamem, da bom to vzdržljivost prikazal tudi letos."

Flisarjev glavni cilj to zimo je kolajna na SP, tudi v svetovnem pokalu pa želi ponoviti lanski uspeh. "Moj prvi cilj je svetovno prvenstvo, saj še nimam tega naslova in bi mi kolajna s SP veliko pomenila. Jasno pa, da si obenem želim ponoviti lansko sezono v svetovnem pokalu. A treba je vedeti: to so moji cilji, ne govorim, da bom to tudi dosegel. A pogoje za delo imam odlične, pripravljen sem dobro, počutim se 'kul' in mislim, da je lahko tudi letošnja sezona zelo uspešna."

Pred prvo tekmo sezone je Flisar sicer nekoliko zadržan: "Kaj pa vem, kaj naj pričakujem? Na prvi tekmi še nikoli v življenju nisem bil dober. Če pridem med prvih osem na uvodni tekmi, ali pa celo v veliki finale med prve štiri, potem bo to očiten znak, da me čaka odlična sezona. Ni kaj. A, kot pravim, zgolj po prvi tekmi ne moremo soditi, kako se bo sezona odvijala. Bomo videli, kako bo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.