Flisar na SP s kolesarji

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Od četrtka do nedelje bo Val di Sole prizorišče svetovnega prvenstva v spustu in štirikrosu.
Oglej si celoten članek

V Italijo potuje deset Slovencev, v spustu bodo tekmovali štirje, v štirikrosu sedem, Monika Hrastnik, srebrna z nedavnega evropskega prvenstva v spustu, v obeh disciplinah.

Monika Hrastnik bo verjetno najmočnejše slovensko orožje za lep rezultat, saj je v odlični formi. To je potrdila na nedavnem EP na Poljskem, ko je bila druga, lani pa je prav v Val di Soleju, ki je gostil SP v štirikrosu, osvojila četrto mesto v štirikrosu.

Poleg Hrastnikove se bodo v četrtek, ob 20.30 bodo kvalifikacije, po progi za štirikros spustili še odlični smučar prostega sloga Filip Flisar, ki je poleti smuči spet zamenjal za kolo, Kevin Berginc, Urban Rotnik, Matej Stapić, Mitja Ergaver in Matija Stupar. Izločilni boji bodo v petek bo 20.45.

Pretekli teden potekalo DP

Minuli konec tedna so se tekmovalci za državne naslove v štirikrosu pomerili v Ajdovščini, na zmagovalnih stopničkah pa so se zvrstili Rotnik, Flisar in Berginc.

Spustaško ekipo bodo sestavljali štirje. Hrastnikova bo dirkala med članicami, med člani Miran Vauh in Jure Žabjek, lani evropski prvak, letos pa četrti na EP, Rudi Pintar pa med mladinci. V ekipi bi bil tudi Žiga Pandur, ki se je po poškodbi vrnil minuli konec tedna v Andori, a ostal brez finala.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.