Flisar napovedal vrhunsko uvrstitev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Filip Flisar se je izkazal v kvalifikacijah pred jutrišnjo tekmo.
Oglej si celoten članek

Po Montafonu, kjer je Filip Flisar s petim mestom zabeležil najboljši izid v tej zimi, se je karavana smučarjev krosistov preselili v italijanski Innichen, kjer so danes potekale kvalifikacije, v sredo in četrtek pa bodo sledili izločilni boji. Flisar je postavil drugi čas dneva in se kvalificiral v izločilne boje tekme za svetovni pokal.

Njegovo znamko je uspelo izboljšati le Arminu Niedererju. Tik za Flisarjem, ki je za Švicarjem zaostal za 79 stotink, je končal vodilni v svetovnem pokalu, Francoz Jean Frederic Chapuis (+0,96).

Lansko sezono je bil Flisar na Južnem Tirolskem na tekmi 5. in 17., letos pa je z odličnim časom na kvalifikacijah ponovno zrel za nov vrhunski rezultat in najmanj ponovitev sobotnega uspeha v Franciji, ko je dobil tri od štirih bojev, vključno tistega ogorčenega v malem finalu. Zmago v Italiji branita Chapuis in Victor Oehling Norberg, ki pa se ni pojavil na startu kvalifikacij.

S četrtkovo tekmo, obe se bosta začeli ob 13.30 uri, bo padel zastor nad prvo novoletno turnejo smučarjev krosistov Audi ski cross tour, turnejo šestih tekem na štiri različnih prizoriščih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.