Flisar po padcu moral v bolnišnico

Foto: Profimedia Filip Flisar
Oglej si celoten članek

Francoz Frederic Jean Chapuis je zmagovalec zadnje tekme svetovnega pokala v smučarskem krosu v sezoni. V švicarskem Veysonnazu je v finalu premagal Kanadčana Bradyja Lemana in rojaka Bastiena Midola, ki je skupni zmagovalec sezone. Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je tekmo končal po padcu v četrtfinalu na 16. mestu.

"Neslo nas je zelo daleč in potrebno je bilo skočiti postrani. Pred skokom je bilo potrebno tudi malenkost zavirati, sam pa sem imel zelo veliko hitrost. Nisem pričakoval, da bo Traxler tako močno postavil smuči po čez, rahlo me je zadel. Izgubil sem ravnotežje in sledil je padec," je nesrečo opisal Mariborčan, ki s sezono ne more biti zadovoljen, posebno razočaran pa tudi ne.

"V celoti gledano sezona ni bila najboljša, ampak dobro sem smučal na svetovnem prvenstvu, kjer me je moja napaka stala velikega finala. Tudi v Rusiji sem smučal odlično. Če povzamem, je dobro vsaj to, da sem vsaj na nekaterih tekmah pokazal, da nisem še za v staro šaro," je dejal Flisar.

V velikem finalu je slavil Chapuis, na stopničkah pa je bil tudi Midol, ki je tako le še potrdil skupno vodstvo v seštevku in na koncu slavil prepričljivo s 756 točkami. Chapuis je drugi s 573 točkami, Švicar Alex Fiva, danes šesti, pa je skupno tretji s 503 točkami. Flisar je bil skupno v tej sezoni na 18. mestu (190).

Pri ženskah je bila danes najboljša Kanadčanka Marielle Thompson pred Švedinjo Sandro Naeslund in Francozinjo Alizee Baron. Skupno je zmagovalka te sezone danes sedmouvrščena Švicarka Fanny Smith s 799 točkami, Naeslundova jih je zbrala 755, Thompsonova pa 656.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.