Flisar z drugim časom na tekmo

Foto: EPA
Foto: EPA
V kvalifikacijah v švedskem Äreju sta med 52 tekmovalci nastopila tudi Filip Flisar in Blaž Ogorelc. Prvi je postavil drugi čas dneva, Ogorelc je bil 28. in bo tako prvič v sezoni tekmoval v izločilnih bojih.
Oglej si celoten članek

Hitrejši od svetovnega prvaka Filipa Flisarja je bil tokrat le domačin Victor Oehling Norberg, vodilni smučar na lestvici svetovnega pokala.

"Kot sem rekel že včeraj, je proga bolj smukaška, ledena, divja zelo hitra, čisto nasprotje Arose, tako da mi leži. Že trening rundo sem imel dobro, potem pa sem kvalifikacije odpeljal normalno in očitno je to bilo to. Proga je v redu, a bomo videli kako bo, saj bo vse skupaj malo divje. Toliko je ledu in tako je strma, tako da bo za prehitevanje bolj slabo oziroma bodo ljudje bolj padali. A take borbe imam rad, tako da mi to zna ustrezati. Startna sekcija je tudi dokaj zanimiva. Šved Norberg je imel po 17-ih sekundah vožnje za pol sekunde boljši čas, sploh ne vem, kako lahko to kdo naredi, tudi ostalim to ni jasno. A ni problema, jaz bom dal vse od sebe, pa da vidimo," je pred sobotno preizkušnjo v Äreju, kjer je pred dvema letoma že zasedel peto oziroma četrto mesto, dejal Flisar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.