Flisarjeva "fenica" z brki do zlata

Foto: EPA
Foto: EPA
Brkati šarm Filipa Flisarja je očitno omrežil češko deskarko Evo Samkovo, ki je z narisanimi brki, kot je že tradicija, osvojila zlato kolajno v deskarskem krosu.
Oglej si celoten članek

Čehinja Eva Samková je olimpijska prvakinja v deskarskem krosu. Na prizorišču Roza Hutor je v velikem finalu prikazala najboljšo predstavo. Srebro je pripadlo Kanadčanki Dominique Maltais, boj za bronosto kolajno pa je dobila Francozinja Chloe Trespeuch.

Velika zmagovalka je mična in prikupna 20-letna Čehinja, ki si na tekmovanjih – ni še izdala, ali po vzoru tekmovalca v smučarskem krosu Mariborčana Filipa Flisarja –, nariše brke, kar je njena značilnost. Poslej pa je ne bodo poznali le po narisanih brkih, temveč tudi po naslovu olimpijske šampionke v zelo atraktivni in zahtevni disciplini ter po tem, da je Češki priborila prvo olimpijsko kolajno v deskanju ter prvo zlato kolajno v Sočiju.

Bron 19-letnici

"Brkata" šampionka, brki ji menda prinašajo srečo, je veliki talent kazala že v mladinski konkurenci, ko je osvojila tri naslove mladinske prvakinje v letih 2010, 2011 in 2013. Prav tako ima tri zmaga s tekmovanj svetovnega pokala. V sezoni 2011/2012 ni tekmovala zaradi težav s poškodbo kolena. Lani pa je tudi zmagala na zimski univerzijadi, ki je bila v Italiji namesto v Mariboru. Na neuradnem svetovnem prvenstvu disciplin prostega sloga igrah (X Games) v Aspnu je končala na drugem mestu

Srebrna kolajna je pripadla 13 let starejši kanadski veteranki Maltaisovi, ki je bila bronasta na igrah leta 2006 v Torinu, pred štirimi leti v Vancouvru pa je končala šele na 20. mestu. Komaj 19-letna Francozinja Trespeuchova pa se je veselila brona, potem ko se je v boju za tretje mesto izognila trku med Italijanko Michela Moioli in Bolgarko Aleksandro Jekovo.

Razplet boja za kolajne na vrhu je bolj kot ne presenečenje. Glavna favoritinja, osemkratna zmagovalka iger X ter trikratna svetovna prvakinja, 28-letna Američanka Lindsey Jacobellis se ni prebila v veliki finale. Na koncu je zmagala le v malem finalu za končno sedmo mesto. Branilka naslova Kanadčanka Maelle Ricker je izpadla že v četrtfinalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:52 16. Februar 2014.

    Ni kaj, faca !!

  • 12:52 16. Februar 2014.

    Ni kaj, faca !!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.