Flyers po 22 letih zmagali v Detroitu

Foto: Žurnal24 Lanski finalisti iz Philadelphie so za zdaj najboljša ekipa Vzhoda. (Foto: Reute
Jan Muršak je v dresu Detroit Red Wings igral na domačem ledu, na katerem so se prvič po 22 letih veselili hokejisti Philadelphie Flyers (3:2). Muršak v sedmih minutah sprožil en strel na gol tekmeca.
Oglej si celoten članek

Štirinajst porazov po 60 minutah in dva v podaljšku. To je bil izkupiček Philadelphie Flyersov v zadnjih 22 sezonah pri Red Wingsih v Detroitu. Z zadetki Jamesa van Riemsdyka, Daniela Carcilla in Scotta Hartnella so ta niz končno prekinili. Ekipa Jana Muršaka (Mariborčan je imel en strel na gol) je padla z 2:3. "Zmage si nismo želeli zaradi tega, temveč ker smo na zadnjih štirih tekmah igrali slabo in smo res potrebovali to zmago," je poudaril vratar Brian Boucher, ki je bil uspešen 25-krat. Trener Peter Laviolette omenjenega niza porazov pred tekmo svojim igralcem sploh ni omenil. "Niti z besedo. Ne verjamem v take stvari. Nima smisla razmišljati o takih zadevah."

Tako Detroit kot Philadelphia imata po 39 odigranih tekmah 24 zmag, 10 porazov po rednem delu in dva v podaljšku (oziroma po kazenskih strelih) in sta s 53 točkami ob Tampi Bay Lightningih in Pittsburgh Penguinsih najuspešnejši ekipi prve polovice sezone. Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem imajo osem točk manj in ta ponedeljek v domačem Staples Centru igrajo z aktualnimi prvaki, Chicago Blackhawks.

Liga NHL, tekme 2. 1.:

Detroit Red Wings : Philadelphia Flyers 2:3
Filppula, Zetterberg; Carcillo, Hartnell, van Riemsdyk

Montreal Canadiens : Atlanta Thrashers 3:4 (v podaljšku)
Gionta, Plekanec, Subban; Byfuglien, Kane, Ladd, Peverley

Florida Panthers : New York Rangers 3:0
Booth, Higgins, Weiss

St. Louis Blues : Dallas Stars 2:4
Backes, Steen; Morrow dva, Neal, Richards

Nashville Predators : Columbus Blue Jackets 4:1
Hornqvist, Kosticin, Spaling, Weber; Umberger

Minnesota Wild : Phoenix Coyotes 5:6 (v podaljšku)
Barker, Bouchard, Brunette, Burns, Schultz; Jovanovski, Upshall, Whitney dva, Yandle

Colorado Avalanche : Vancouver Canucks 1:2
Stastny; Bolduc, Raymond

Anaheim Ducks : Chicago Blackhawks 2:1
Lilja, Perry; Bickell

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.