Rdeča luč za Forfanga: "Zdi se mi nepravično"

Foto: Epa
Foto: Epa
Čeprav nima simptomov, olimpijski podprvak iz Pyeongchanga ni dovolj "zdrav", da bi vstopil na Kitajsko.
Oglej si celoten članek

Norveški smučarski skakalec Johann Andre Forfang zaradi okužbe z novim koronavirusom ni uspel pravočasno odpotovati v Peking, da bi se udeležil nedeljske posamične olimpijske tekme na mali skakalnici. Zdaj je sporočil, da ga ne bo niti na preostalih tekmah na letošnjih zimskih igrah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V objavi na Instagamu je Forfang sporočil, da ga v Pekingu ne bo. Po okužbi z novim koronavirusom v januarju se namreč vrednosti virusa na njegovih brisih niso znižali dovolj, da bi dobil zeleno luč za vstop na Kitajsko.

"Zdi se mi nepravično. Normalno živim, tudi treniram, kot ponavadi, vendar še zdaj nisem dovolj 'zdrav', da bi vstopil na Kitajsko," je zapisal 26-letni skakalec ob fotografiji, na kateri kot otrok drži čelado in smučarska očala.

Forfgang je pred štirimi leti z Norveško osvojil zlato ekipno medaljo na olimpijskih igrah v Pyeongchangu.

Njegov moštveni kolega Daniel-Andre Tande, ki mu je okužba s koronavirusom prav tako preprečila nastop na prvi tekmi smučarskih skakalcev v Pekingu, je medtem dobil zeleno luč za pot na igre, kjer se bo lahko udeležil posamične tekme na veliki skakalnici v soboto in ekipne tekme 14. februarja.

Foto: Epa daniel andre tande

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.