Formula ena nikoli več ne bo enaka

Foto: EPA
Foto: EPA
Alfa in omega formule 1 Bernie Ecclestone se poslavlja.
Oglej si celoten članek

Šestinosemdesetletni Bernie Ecclestone bi lahko že ta teden po pisanju ponavadi dobro obveščenega BBC-ja predal vajeti v formuli ena, potem ko je bil 40 let alfa in omega tega športa. Ameriški gigant Liberty Media je tik pred dokončnim prevzemom v najelitnejšem avtomobilskem športu.

Ecclestone je septembra dejal, da so ga zaprosili naj ostane še tri leta na glavnem stolčku v formuli 1, a pri Libertyju naj zdaj razmišljali drugače. Za predsednika F1 je bil že imenovan Chase Carey, ki je v preteklosti deloval za podjetje. Za marketinški del športa naj bi skrbel Sean Bratches, nekdanjičlan televizijske mreže ESPN. Novo vlogo v športu bo dobil tudi  nekdanji šef ekip Mercedes in Ferrari Ross Brawn, ki bo skrbel za odnose z ekipami na športnem in tehničnem področju.

Ecclestonu bo morda ponujena vloga častnega predsednika, ki pa jo bo ta po mnenju sodelavcev iz Formula 1 Management zavrnil. Po njihovem mnenju bo Ecclestone svoj položaj zapustil najkasneje v mesecu dni, pri Libertyju pa zaenkrat niso želeli odgovarjati na vprašanja BBC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:30 23. Januar 2017.

    Komaj čakam...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.