Fourcade suveren, Fak tik za deseterico

Foto: Epa
Foto: Epa
V Oberhofu so se biatlonci in biatlonke merili na zasledovalnih preizkušnjah.
Oglej si celoten članek

Francoski biatlonec Martin Fourcade je na 12,5-kilometrski zasledovalni tekmi v nemškem Oberhofu potrdil odlično formo v sezoni 2017/18. Kljub zgrešenemu strelu je osvojilo še četrto zmago, na 10. tekmi pa tudi 10. stopničke, saj je bil štirikrat tudi drugi in dvakrat tretji.

Za Fourcadom sta v cilj prišla brata Boe. Mlajši Johannes Thingnes Boe je moral v kazenski krog trikrat, a vseeno zaostal le šest sekund za Francozom, starejši Tarjei Boe je s 100-odstotnim strelskim izkupičkom osvojil tretje mesto.

Zelo soliden je bil vnovič tudi Jakov Fak, ki po bolezni okrog novega leta ni v 100-odstotni tekaški formi. Na strelišču je zadel 19 od 20 tarč, v smučini pa žal izgubil nekaj mest, a potrdil, da tudi s to formo ostaja konkurenčen najboljšim. Da forma ni prava, pa je potrdil zadnji krog, ko je šel s strelišča kot sedmi, je moral predse do cilja spustiti še štiri tekmovalce in bil 11. Klemen Bauer je po petih zgrešenih strelih ponovil 39. mesto iz sprinta.

V nedeljo bosta v Oberhofu še obe štafetni tekmi, nato se bo biatlonska karavana preselila v Ruhpolding na Bavarskem.

"Bilo je zelo težko, predvsem v zadnjem krogu, kar se je tudi videlo, saj sem izgubil nekaj mest. To se mi po navadi ne dogaja, če sem vsaj približno dobro pripravljen in se počutim dobro. S streljanjem moram biti zadovoljen, medtem ko s tekom ne. Zdaj se bom skušal spočiti in potem upam, da bo precej bolje," je tekmo ocenil Fak. Dotaknil se je tudi napake na strelišču, s katero ni bil zadovoljen, pa čeprav sta imela 100-odstoten strelski izkupiček le dva tekmovalca: "Moral bi počakati. Zadnji strel, ki sem ga zgrešil v leže ni bil v redu, saj sem želel zapustiti položaj, preden sem do konca sprožil. To je bila otroška napaka, ki se ne bo več ponovila."

Biatlon (M) Faka reševala mirna roka, zmaga Fourcada

V ženski konkurenci je na zasledovalni tekmi slavila Slovakinja Anastazija Kuzmina (30:49,5/2). Drugo mesto je zasedla Italijanka Dorothea Wierer (+1:04,4), tretja je bila Ukrajinka Vita Semerenko (+1:10,2/0). Slovenk ni bilo na startu.

Oberhof, 12,5 km zasledovanje (M):

1. Martin Fourcade (Fra) 32:23,6/1
2. Johannes Thingnes Boe (Nor) +6,3/3
3. Tarjei Boe (Nor) +30,9/0
4. Emil Hegle Svendsen (Nor) +1:04,7/1
5. Dmitro Pidrušnij (Ukr) +1:16,2/1
...
11. Jakov Fak (Slo) +1:33,5/1
39. Klemen Bauer (Slo) +3:52,1/5
...

Skupni seštevek SP (10):

1. Martin Fourcade (Fra) 552 točk
2. Johannes Thingnes Boe (Nor) 514
3. Jakov Fak (Slo) 372
4. Anton Šipulin (Rus) 311
5. Tarjei Boe (Nor) 309
...
42. Klemen Bauer (Slo) 61
84. Miha Dovžan (Slo) 1
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.