Francija v dveh minutah od poraza do zmage

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francoska nogometna reprezentanca je na domačem travniku naletela na silno nepričakovano žilavo Islandijo. "Ne moremo se pretvarjati, da se prvi polčas ni zgodil," je po tekmi dejal Laurent Blanc.
Oglej si celoten članek

Po petkovem in sobotnem programu se je s tremi nedeljskimi sklenil vikend pripravljalnih tekem. Branilec Adil Rami je v končnici obračuna med Francijo in Islandijo prvi zagotovil ne najbolj prepričljivo zmago dva tedna pred francoskim otvoritvenim obračunom na Euru. Potem ko so nogometaši iz dežele gejzirjev na odmor odšli z osupljivih 2:0, so galskim petelinom uspeli spodrezati krila – voditi – vse do 85. minute. Za izenačenje je tedaj zabil Franck Ribéry, le dve minuti pozneje pa je udaril še Rami. Selektorja Laurenta Blanca lahko dva dni, preden mora svoj seznam skrčiti s 25 na 23 imen, skrbi obramba.

Francija, ki bo v skupini D igrala z Ukrajino, Anglijo in Švedsko, bo dotlej preverila svoje zmožnosti še s Srbijo in Estonijo."Ne moremo se pretvarjati, da se prvi polčas ni zgodil. Težko je najti pravo ravnotežje med napadom in obrambo,“ je za televizijo TF1 dejal selektor Blanc, ki je v prvo postavo namestil četverico Karim Benzema, Jeremy Menez, Samir Nasri in Hatem Ben Arfa. Omenjeni so zaigrali skupaj prvič po letu 2004 in osvojenem evropskem naslovu do 17 let.

Prijateljske tekme:

Francija : Islandija 3:2 (0:2)
Debuchy (52), Ribéry (85), Rami (87); Bjarnason (27), Sigthorsson (34)

Mehika : Wales 2:0 (1:0)
Nigris (43, 89)

ZDA : Škotska 5:1 (2:1)
Donovan (3, 60, 65), Bradley (11), Jones (70); Cameron (15, a. g.)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.