Francija v šoku! V hiši našli truplo nekdanjega slovitega vratarja

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V 50. letu starosti je tragično preminil nekdanji vratar PSG-a in trenutni športni direktor Le Havrea..
Oglej si celoten članek

Po poročanju francoskega medija Le Courrier Cauchois so v četrtek v Le Havreu na njegovem domu odkrili truplo nekdanjega francoskega nogometnega vratarja Christopha Revaulta. Razlog smrti 49-letnika zaenkrat še ni znan.

Revault, ki je začel kariero pri Le Havreu, za katerega je debitiral leta 1992 in tekom kariere zbral skorajda 200 ligaških nastopov, je svoj največji trenutek slave doživel leta 1997, ko ga je po odhodu reprezentančnega vratarja Bernarda Lamaja v svoje vrste pripeljal sloviti PSG, s katerim je Revault nastopal v Ligi prvakov, to sezono pa je tudi osvojil Francoski pokal.

Po eni sezoni v francoski prestolnici se je preselil k Rennesu, kjer je branil dve sezoni, preden se je leta 2000 preselil k Toulouseu, pri katerem je prav tako pustil globok pečat. Za klub je zbral več kot 200 prvenstvenih nastopov, moštvu pa je ostal zvest tudi, ko se je ta zaradi finančnih nepravilnosti preselil v tretjo ligo.

Foto: Twitter Christophe Revault

Leta 2003 je tako s Toulousom osvojil drugo francosko ligo ter bil imenovan za najboljšega vratarja lige. Naslednje sezone se je uveljavil kot eden najboljših vratarjev francoske najmočnejše lige, kljub temu da na veliko začudenje ni bil nikoli vpoklican v državno reprezentanco.

Leta 2007 se je vrnil v matični Le Havre, pri katerem je leta 2010 zaključil svojo športno pot. Leta 2008 je znova osvojil drugo francosko ligo ter bil ponovno imenovan za najboljšega vratarja lige. Po koncu igralske kariere je najprej postal skavt Le Havrea, dvakrat pa je začasno prevzel vlogo glavnega trenerja, od decembra leta 2012 in vse do smrti pa je opravljal vlogo športnega direktorja.

"Izgubili smo enega izmed nas, Revault je naravnost oboževal Le Havre. Prevzet sem z neverjetno žalostjo, z mislimi pa sem pri njegovi družini in paru njegovih otrok," je tragedijo pokomentiral predsednik kluba Vincent Volpe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.