Francoska zvezdnica na pomoč Ljubljančankam

Foto: Katarina Ponjavić
Foto: Katarina Ponjavić
Rokometašice ljubljanskega Krima bodo v drugi del Lige prvakinj vstopile v močnejši zasedbi, saj se jim bo pridružila nekdaj najboljša rokometašica sveta Allison Pineau, ki je svoje novo moštvo že spremljala v živo.
Oglej si celoten članek

"Zame bi bilo veliko razočaranje, če se Krim ne bi uvrstil v glavni del. Ponudbo Krima sem sprejela, ker si želim igrati v elitnem tekmovanju," je ob prihodu v Ljubljano povedala Allison Pineau, ki bo skupaj z novimi soigralkami nastopila v glavnem delu lige prvakinj.

25-letna francoska reprezentantka, ki je v dosedanjem delu kariere nastopala za Issy Pariz, Metz, Valceo in Vardar, bo pomembna okrepitev na zunanjih položajih, odlično pa se znajde tudi v obrambnih nalogah.

Z izkušnjami pomagati mladi ekipi

"Spoznala sem se z novimi soigralkami in strokovnim štabom. Krim ima mlado ekipo, ki potrebuje še veliko trdega dela na poti do vrha. Upam, da bom s svojimi izkušnjami pripomogla k uspehom kluba," je pojasnila francoska zvezdnica, ki je bila leta 2009 s strani mednarodne rokometne zveze IHF proglašena za najboljšo rokometašico na svetu. 

Naslednja postaja evropsko prvenstvo

Krimovke bodo z evropskimi nastopi nadaljevale konec januarja, še prej pa bo Pineaujeva nastopila na evropskem prvenstvu na Hrvaškem in Madžarskem, na katerem ima v dresu Francije visoke ambicije.

"Najprej se želimo prebiti iz skupinskega dela in po možnosti napredovati s kakšno točko v žepu, nato pa bomo razmišljale o napredovanje v polfinale. Imamo mlado ekipo in novega trenerja, konkurenčne reprezentance pa so zelo izkušene, tako da nas čaka zahtevna naloga."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.