Francoski prvak uradno potrdil novega trenerja

Foto: Epa paris saint germain
Unai Emery je dobil svojega naslednika.
Oglej si celoten članek

Unaia Emeryja bo na trenerskem mestu francoskega nogometnega kluba PSG nadomestil Thomas Tuchel. Štiriinštiridesetletni Tuchel je s francoskimi prvaki podpisal dveletno pogodbo, nekdanji trener Borussie iz Dortmunda pa je na predstavitvi prepričal tudi zvezdnike kluba Neymarja, Kyliana Mbappeja in Juliana Draxlerja.

"Prihajam z veliko veselja, ponosa in predanosti. Zelo sem že nestrpen, želim si delati s tako zvezdniško ekipo, ki spada med najboljše na planetu. Naredil bom vse, da premaknem meje moštva do najvišje možne ravni, ekipa ima vrhunski potencial," je med drugim dejal Tuchel.

Španec Emery je bil na klopi PSG zadnji dve leti, a ekipe kljub zvezdniškim nakupom ni pripeljal do tako želene evropske lovorike. To, kar se je govorilo že nekaj dni, da ga bo nasledil Tuchel, se je danes tudi uradno zgodilo.

Za Tuchelove usluge naj bi se po poročanju tujih medijev med drugimi zanimali tudi pri Arsenalu, Chelseaju, Real Madridu in münchenskemu Bayernu. Trenerski stolček pri PSG si je izboril v vrhunski konkurenci, saj so se za to mesto potegovali še Massimiliano Allegri (Juventus), Antonio Conte (Chelsea) in Luis Enrique (nekoč Barcelona).

Tuchel je trenersko kariero pri Dortmundu zaključil lani po pokalnem naslovu, odnose med njim in vodstvom kluba pa naj bi precej ohladil teroristični napad na avtobus BVB proti Monacu.

Foto: Epa thomas tuchel

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.