Francoz najhitrejši, ob koncu smola Marqueza

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zarcoju najboljši startni položaj na Portugalskem.
Oglej si celoten članek

Francoz Johann Zarco (Ducati) je bil najhitrejši v kvalifikacijah razreda mogoGP pred dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Portugalske v Portimau. V prvi startni vrsti mu bosta družbo delala Španca, Joan Mir (Suzuki) in Aleix Espargaro (Aprilia). Za Zarcoja je bil to sedmi "pole position" v karieri ter prvi v sezoni, na dirki pa bo lovil sploh prvo zmago.

Svetovni prvak, Francoz Fabio Quartararo (Yamaha), in njegov španski tekmec Marc Marquez (Honda) sta imela v zaključku kvalifikacij nekaj smole, saj so jima hitra kroga v vodstvu dirke črtali zaradi rumenih zastav v zadnjem sektorju. Quartararo bo tako startal iz druge vrste kot peti, Marquez pa se je znašel šele v tretji vrsti po devetem najhitrejšem času.

Dirka za VN Portugalske bo v nedeljo na sporedu ob 14. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.