Francozi dodatno užalostili Nizozemce

Foto: EPA
Foto: EPA
V petkovem večeru prijateljskih tekem je so "galski petelini" v Amsterdamu ugnali Nizozemce. Cristiano Ronaldo je ob porazu Portugalske zgrešil enajstmetrovko.
Oglej si celoten članek

V Amsterdamu so Nizozemci na stadionu, ki bo kmalu nosilo ime preminulega Johana Cruyffa, v 14. minuti s kratko prekinitvijo počastili slovo svoje nogometne ikone. 

Na žalost domačih navijačev so Francozi takrat že vodili z 0:2 - v šesti minuti je s prostega strela zadel Antoine Griezmann, prednost je sedem minut kasneje podvojil Olivier Giroud, ki se je po predložku strani najbolje znašel pred vrati Jasperja Cillessna. V prvem polčasu so imeli gostje še nekaj priložnosti proti razglašenim "tulipanom".

Na začetku nadaljevanja je Nizozemce v igro vrnil Nigel de Jong, čeprav njegov zadetek ne bi smel veljati, ker ga je dosegel z roko. Prebujeni domačini so v 86. minuti prišli do izenačenja prek Ibrahima Afellaya, toda le dve minuti zatem je po lepi ekipni akciji zmago Francozom prinesel Blaise Matuidi.

Remi Slovakov

Slovaška, druga nasprotnica Slovenije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji, se je v današnji prijateljski tekmi v Trnavi z Latvijo razšla z neodločenim izidom 0:0. 

Z enakim rezultatom (0:0) se je končalo tudi srečanje ne preveč dinamično srečanje med Armenijo in Belorusijo.

Poraz Portugalcev

Reprezentanca Bosne in Hercegovine je na gostovanju v Luksemburgu prišla do zmage šele v drugem polčasu (0:3). V 73. minuti je avtogol zabil Maxime Chanot, hitro je prednost podvojil Milan Djurić, končni izid je v sodnikovem dodatku s prostega strela postavil Miralem Pjanić.

Nogometaši Irske so doma minimalno premagali Švico (1:0), edini gol za otočane je v drugi minuti zabil Ciaran Clark.

Foto: EPA Cristiano Ronaldo Portugalska Bolgarija prijateljska tekma Reprezentanca Portugalske je doma presenetljivo klonila proti Bolgariji (0:1), za katero je zadetek zabil naturalizirani Brazilec Marcelinho v 19. minuti. Sredi drugega polčasa je Cristiano Ronaldo zapravil enajstmetrovko za izenačenje. 

Prijateljske tekme, izidi:

Nizozemska - Francija 2:3 (0:2)
De Jong 47., Afellay 86.; Griezmann 6., Giroud 13, Matuidi 88.

Slovaška - Latvija 0:0 (0:0)

Luksemburg - BiH 0:3 (0:0)
Chanot/ag 73., Djurić 75., Pjanić 92.

Irska - Švica 1:0 (1:0)
Clark 2.

Armenija - Belorusija 0:0 (0:0)

Portugalska - Bolgarija 0:1 (0:1)
Marcelinho 19.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.