Francozi kljub četrtemu mesto dobili medalje, odziv šokira: "To je s*anje!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Pri EHF so se odločili, da Francozom za četrto mesto podelijo tolažilne medalje... Igralci niso bili niti najmanj navdušeni.
Oglej si celoten članek

Evropsko prvenstvo v rokometu se je v nedeljo zaključilo z zmago Švedov v finalu nad Španci (27:26), medtem ko so Danci pred tem po podaljšku premagali Francoze v boju za bronasto medaljo s 35:32.

Igralci obeh ekip so seveda pričakovali, da se aktualnim svetovnim prvakom podelijo bronaste medalje, toda še pred tem se je EHF (Evropska rokometna federacija) odločila, da medalje dobijo tudi Francozi.

Krovna evropska rokometna federacija se je namreč odločila, da francoskim zvezdnikom, ki so vajeni največjih uspehov, podeli grdo imenovane "lesene medalje", ki so v tem primeru nosile naziv komemorativne medalje. Seveda francoski rokometaši po dveh zaporednih porazih ob podelitvi teh tolažilnih nagrad niso skrivali nezadovoljstva.

Kaj si Francozi resnično mislijo o teh medaljah, je najbolje povzel eden najboljših rokometašev na svetu Valentin Porte, ki je član reprezentance že od leta 2013 in je z njo na svetovnih prvenstvih osvojil dve zlati in eno bronasto medaljo, na evropskih zlato in bronasto ter na olimpijskih igrah zlato in srebrno medaljo. No, zdaj pa ima še eno komemorativno medaljo.

Foto: Profimedia Valentin Porte

"Želel sem dati vse od sebe, da  bi še enkrat osvojil pravo medalje. To pa je s*anje," je bil neposreden levoroki zvezdnik Montpelliera, ki je dal jasno vedeti, kaj si pravi športniki mislijo o podobnih tipih nagrad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.