Francozi spet zasedli olimpijski prestol

Foto: Epa
Foto: Epa
Francoska rokometna reprezentanca je na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila naslov prvaka, potem ko je v velikem finalu premagala branilko naslova Dansko s 25:23 (14:10). Francija je tako naslovoma iz 2008 in 2012 dodala še tretjega.
Oglej si celoten članek

Francozi so zasluženo osvojili tretji naslov olimpijskega prvaka, saj so bili v finalnem obračunu bolj ali manj ves čas v prednosti. Ob koncu so se Danci sicer vrnili v igro, a jim je zmanjkalo, da bi izvlekli vsaj podaljšek. Francija se je tako Dancem oddolžila za poraz v finalu prejšnjih iger.

Foto: Epa

Dvoboj je bil bolj ali manj izenačen v prvih 20 minutah, čeprav so bili večinoma rahlo v ospredju Francozi. Toda ti so v zadnjem delu prvega polčasa pobegnili na dva oziroma tri zadetke, pred koncem polčasa pa prvič na štiri za vodstvo 14:10.

Galski petelini so v uvodu drugega polčasa pobegnili tudi za šest zadetkov, toda Danci se niso predali in v 49. minuti prišli na zgolj zaostanek zadetka (21:22). Taka razlika je bila še v 56. minuti (22:23) in tudi v 59. (23:24).

Za nameček je nato še Mads Mensah 49 sekund pred koncem ukradel žogo francoskemu zvezdniku Nikoli Karabatiću, a si je v danskem napadu tudi Mathias Gidsel privoščil napako, žogo je ukradel Ludovic Fabregas, ki je postavil končni izid šest sekund pred koncem.

Pri Franciji je bil s petimi goli najboljši strelec Nedim Remili, pri Danski pa je z devetimi zadetki izstopal Mikkel Hansen.

Že pred tem so rokometaši Španije osvojili bronasto medaljo. Na tekmi za tretje mesto so s 33:31 (19:16) ugnali Egipt.

* Rokomet, moški:
ZLATO:  Francija
SREBRO: Danska
BRON:   Španija
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.