Francozi že v finalu

Foto: EPA
Foto: EPA
Francozi so prvi finalisti Davisovega pokala. V Parizu so dobili še obračun dvojic in izločili branilce naslova Čehe. V Ženevi je Italija proti Švici zaostanek znižala na 1:2.
Oglej si celoten članek

Francozi, ki so po petkovih dvobojih vodili z 2:0, so dobili še dvoboj dvojic. Jo-Wilfred Tsonga in Richard Gasquet sta v štirih nizih premagala češko navezo Radek Štepanek/Tomaš Berdych. Galski petelini so se tako po štirih letih ponovno uvrstili v finale Davisovega pokala, nazadnje so v tem tekmovanju slavili leta 2001.

Na svojega tekmeca v finalu še čakajo. Italijana Simone Bolelli in Fabio Fognini sta v Ženevi namreč ohranila nekaj upanja za italijansko reprezentanco. Po maratonskem dvoboju dvojic sta ugnala švicarsko navezo Stan Wawrinka/Marco Chiudinelli. Italijane v nedeljo čaka težka naloga, saj bi morali dobiti oba posamična dvoboja. Najprej se bo Fognini pomeril z Rogerjem Federerjem, nato pa bo Bolelli prekrižal lopar z Wawrinko.

Finale Davisovega pokala bo med 21. in 23. novembrom.

Izidi
Francija : Češka 3:0
Tsonga : Rosol 6:2, 6:2, 6:3;
Gasquet : Berdych 6:3, 6:2, 6:3;
Tsonga/Gasquet : Štepanek/Berdych 6:7(4), 6:4, 7:6(5), 6:1.

Švica - Italija 2:1
Federer : Bolelli 7:6, 6:4, 6:4;
Wawrinka : Fognini 6:2, 6:3, 6:2;
Wawrinka/Chiudinelli - Bolelli/Fognini 5:7, 6:3, 7:5, 3:6, 2:6.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.