Bombastično razkritje o covidu-19: "Imeli smo tihi dogovor"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vrhunska francoska teniška igralka je poskrbela za odmevno razkritje v zvezi s koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Francoska teniška zvezdnica Alizé Cornet, nekdanja 11. igralka sveta, je razkrila obstoj "tiheha dogovora", s pomočjo katerega so udeleženci letošnjega turnirja za OP Francije sistematično prikrivali dejansko število okužb s covidom-19.

Kot je v pogovoru za L'Equipe povedala 32-letnica, je v zakulisju pariškega grand slama razsajala prava epidemija koronavirusa, vendar se udeleženci niso odločali za samotestiranje, temveč so se tudi v primeru simptomov podali na igrišče.

"Na Roland Garrosu smo imeli epidemijo covida-19, ampak o tem nismo govorili," je po zmagi v uvodnem krogu travnatega grand slama, kjer sta morala zaradi okužbe nastop odpovedati dva člana iz kroga favoritov za naslov, povedala Cornetova.

Preplah med tenisači Dva velika favorita zaradi okužbe že končala z Wimbledonom

"V garderobi smo se vsi, a smo o tem molčali. Barbora Krejcikova je odpovedala nastop zaradi okužbe, a v resnici smo v nekem trenutku vsi zboleli. Vsi smo imeli simptome, žgečkanje v grlu, povišana temperatura. Igrali smo in vse je bilo v redu. Mislim, da je bilo kar nekaj primerov okužb, toda med nami je obstajal tihi dogovor. Zakaj bi se samotestirali in si nakopali težave? Videla sem dekleta z maskami, verjetno so si jih nadela zato, da ne bi prenašala okužbe," meni 32-letnica.

Foto: Profimedia Roland Garros

Nekaj ur kasneje je Francozinja omilila svojo trditev in dejala, da je na Roland Garrosu sumila v prisotnost okužbe, vendar za to nima nobenih dokazil. "Predvsem je šlo za poudarek na tem, da je virus del našega življenja in da se moramo s tem soočiti," je pojasnila.

Dodala je, da kljub porastu okužb ni naklonjena novim omejitvam. "Plačali smo visok davek, leto in pol smo bili v mehurčku. Vsi smo se cepili, tako da ne bi smelo biti težav," je pristavila.

Foto: EPA marin čilić, wimbledon Covid-19 je v teh dneh znova pridobil na aktualnosti, potem ko sta zaradi prisotnosti okužbe morala nastop na Wimbledonu odpovedati Hrvat Marin Čilić in Italijan Matteo Berrettini.

Slednji je bil po desetih zaporednih zmagah na travnati podlagi in dveh turnirskih lovorikah eden izmed glavnih favoritov za naslov na sveti travi, kjer ga je lani v finalu premagal Novak Đoković. S finalnim nastopom na Wimbledonu se lahko pohvali tudi Čilić, ki je moral leta 2017 priznati premoč Rogerju Federerju.

Organizatorji letošnjega turnirja niso uvedli nobenih omejitev v zvezi s covidom-19, igralcem pa se za nastop ni bilo potrebno ne cepiti ne testirati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.