Freire ponovno zmagovalec

Foto: Žurnal24 Oscar Freire je dobil že tretjo letošnjo etapo na Dirki po Španiji. V ciljnem šp
Španec Oscar Freire je osvojil že tretjo etapo letošnje Dirke po Španiji. Rus Vladimir Jefemkin še naprej ostaja v zlati majici, Jani Brajovič pa na 45. mestu.
Oglej si celoten članek

Tekmovalec moštva Rabobank Oscar Freire je v današnji 183,4 kilometra dolgi preizkušnji od Reinosa do Logrona v ciljnem šprintu premagal rojaka Kolda Fernandeza in Italijana Angela Furlana. Zlato majico vodilnega v skupnem seštevku je zadržal Rus Vladimir Jefimkin (Caisse d'Epargne). Edini slovenski udeleženec Vuelte Jani Brajkovič (Discovery Channel) je v cilj prikolesaril z glavnino in osvojil 15. mesto, skupno pa je na 45. mestu z zaostankom 6 minut in 21 sekund.

V današnji ne preveč zahtevni etapi so znova na račun prišli specialisti za šprinte, smetano pa je še enkrat pobral Freire, ki pred bližnjim svetovnim prvenstvom v nemškem Stuttgartu kaže izjemno pripravljenost. V skupni razvrstitvi ni prišlo do nobenih sprememb, veliki zmagovalec četrte etape Jefimkin še vedno vodi, njegov drugouvrščeni rojak Denis Menčov pa zaostaja 1:06 minute.

V petek bo na sporedu sedma etapa, kolesarsko karavano pa čaka 140 kilometrov dolga preizkušnja od Calahorre do Zaragoze.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.