Freund bo izpustil Zakopane

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški skakalec Severin Freund, trenutno drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala, bo ta konec tedna izpustil tekme svetovnega pokala v poljskih Zakopanah.
Oglej si celoten članek

"Gre za lažjo lažjo obliko zdrsa medvretenčne ploščice. Za zdaj bomo poskušali zdravljenje brez operativnih posegov," je sporočila zdravniška ekipa nemške skakalne reprezentance.

Freundove težave s hrbtom so se stopnjevale, odkar je v poskusni seriji tekme novoletne turneje v Innsbrucku padel.

"Po SP v poletih sem sklenil, da bom zadevo rešil. Zato ne bom šel na tekme v Zakopane, ampak se bom po posvetu z zdravniki skušal pripraviti na nadaljevanje sezone," je zdravstvene težave orisal nemški skakalec.

Za zdaj še ni določeno, ali bo počival samo ta konec tedna. "Načrte za prihodnost puščam odprte. V preteklosti sem že lahko videl, kako težko je natančno načrtovati vrnitev po zdravstvenih težavah. Upam, da bom ohranil formo in se kmalu vrnil v svetovni pokal," je še dejal Freund. Težave s hrbtom spremljajo 27-letnega skakalca že precej časa, leta 2012 so morali zaradi podobnih težav z medvretenčnimi ploščicami že opraviti operacijski poseg.

Freund je pred nadaljevanjem sezone svetovnega pokala drugi, ima 779 točk. Vodi svetovni prvak v poletih Prevc s 1024, tretji je Norvežan Kenneth Gangnes s 675.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.