Froome znova trpel in izgubil, njegov rojak do zmage

Foto: Profimedia Simon Yates
Zamenjava pri dominaciji britanskih kolesarjev.
Oglej si celoten članek

Britanski kolesar Simon Yates je v deveti, gorski etapi dirke po Italiji dokazal, da ni slučajno nosilec rožnate majice vodilnega. Kolesar ekipe Mitchelton Scott je imel največ moči na zaključnem vzponu na Gran Sasso, v zadnjih metrih je imel več moči od Francoza Thibauta Pinota, Kolumbijca Estebana Chavesa in Italijana Domenica Pozzoviva.

Z etapno zmago je po zaslugi bonifikacijskih sekund in dejstva, da je Nizozemec Tom Domoulin zaostal 12 sekund, svoje vodstvo še povečal, zdaj ima 32 sekund prednosti pred moštvenim kolegom Chavesom, Dumoulin, lanski zmagovalec, pa je padel na tretje mesto, njegov zaostanek znaša 38 sekund.

Nov slab dan je za Britancem Chrisom Froomom, na 225 kilometrov dolgi etapi, njen cilj je bil na vznožju najvišjih apeninskih vršacev, na 2135 metrih nadmorske višine, je zaostal več kot minuto in vsaj zaenkrat ne kaže forme, s katero bi se lahko boril za skupno zmago. Še slabše je šlo enemu od domačih favoritov za zmago Fabiu Aruju.

Slovenski kolesarji tokrat niso bili tako vidni kot dan prej, nihče se tudi ni uvrstil med najboljše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.