Fury kar dvakrat na tleh, a vseeno neporažen na epskem obračunu

Foto: Profimedia
Američan Deontay Wilder ostaja svetovni prvak po verziji WBC, kljub temu da ni uspel premagati Tysona Furyja, katerega je kar dvakrat spravil na tla. Nesoglasni sodniki so dvoboj razglasili za neodločenega.
Oglej si celoten članek

Deontay Wilder in Tyson Fury sta v Los Angelesu v 12 rundah njunega dvoboja prikazala eno izmed najspektakularnejših borb vseh časov, ki pa se je končala brez zmagovalca. Fury je tekom celotnega dvoboja deloval bolje, a ga je Wilder proti koncu uspel dvakrat spraviti na tla, kar je bilo dovolj, da sodniki dvoboj razglasijo za neodločenega, Wilder pa je zadržal pas WBC prvaka.

Foto: Profimedia Tyson Fury in Deontay Wilder

Fury je sicer dominiral kar 10 rund, po ringu je plesal ter prekipeval od energije, obenem pa pokazal večji del tiste čarovnije, s katero je premagal Vladimirja Klička, a si je tudi privoščil dve napaki, ki sta ga stali zmage.

Prvo si je privoščil tekom devete runde, ko je spustil glavo ter prejel udarec, po katerem je pristal na tleh. To ga ni preveč pretreslo, tako da se je hitro pobral in se vrnil v dvoboj, v katerem je imel še naprej pobudo. Nato pa je prišla na vrsto spektakularna dvanajsta runda, v kateri je Wilder pokazal, zakaj je prvak.

Furyja je naprej zadel z brutalnim desnim direktom, kateremu je sledil levi kroše, ki je naravnost pokosil Furyja.

Vsi so že mislili, da Furyju ni več pomoči, ko se je velikan irskih korenin ne le pobral, temveč do konca dvoboja ponovno dominiral ter Wilderja s serijo dobro merjenih udarcev tudi dobro pretresel, da je Američan komaj dočakal konec dvoboja.

Če se ne bi dvakrat znašel v nokdavnu, bi dvoboj po sodniški odločitvi moral gladko pripasti Furyju, saj je večji del dvoboja šolal tri leta starejšega Američana. Premikal se je z neverjetno lahkoto, človek težek 116 kilogramov in visok 206 centimetrov je deloval spretnejši in hitrejši od 20 kilogramov lažjega nasprotnika. Direkti, gibanje, izmikanje udarcem... Fury je Wilderju pripravil pravo lekcijo boksa, saj mu ta do devete runde preprosto ni bil dorasel.

Foto: Profimedia Tyson Fury in Deontay Wilder

Kar še bolj začudi, je dejstvo, da je Fury takšno predstavo prikazal tri leta po zmagi nad Kličkom, potem ko se je spopadal z depresijo, alkoholom, drogo ter prekomerno telesno težo. V tem času so mu celo odvzeli vse njegove pasove, zredil se je do 170 kilogramov, toda vrnil se je v boks ter dokazal, da je še vedno v samem vrhu. Ciganski kralj se je uradno vrnil, morda celo močnejši kot prej.

Na koncu dvoboja so o zmagovalcu odločili sodniki. Mehičan je zmago pripisal Wilderju, Kanadčan Furyju, tako da je odločala kartica britanskega sodnika Phila Edwardsa, na kateri je pisalo 113:113.

Foto: Profimedia Tyson Fury in Deontay Wilder

Oba boksarja tako ostajata še brez poraza v svoji karieri. Wilder je do tega dvoboja dobil vseh svojih 40 obračunov, od tega 39 z KO, medtem ko je Fury 19 od svojih 27 zmag zaključil predčasno.

Wilder je sicer za dvoboj prejel 14 milijonov dolarjev, Fury pa bo bogatejši za deset.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:35 2. December 2018.

    mlajšega Američana?!? Fury je 30, Vilder 33!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.