G. Dragić: Na koncu nismo igrali dovolj pametno

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Neusmiljeni Tony Parker je s svojimi Francozi tragično končal še en slovenski lov za prvo kolajno na velikih tekmovanjih. Razočaranje v slovenskem taboru je bilo temu primerno.
Oglej si celoten članek

"Konec je sanj. Francija je bila danes boljša ekipa in čestitati ji moramo za zmago," je dejal kapetan Jaka Lakovič"V drugem polčasu nismo bili na njeni ravni. Prestavila je v višjo prestavo in s 40 doseženimi točkami v drugem delu zasluženo zmagala. Vem, da bo težko, a dvigniti moramo glave, saj nas čakata še dve zelo pomembni tekmi. Morda ne za ta turnir, zagotovo pa za prihodnost slovenske reprezentance v naslednjih štirih letih."

Kapetan se je tako že obrnil proti četrtkovi tekmi, ko Slovenijo že ob 14.30 čaka prvi obračun za razvrstitev od petega do osmega mesta proti poraženki prvega četrtfinala Srbiji. Prvih sedem mest na EuroBasketu ob uvrstitvi Španije v polfinale namreč prinaša nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu

"Francozom je treba čestitati, res so bili boljša ekipa, mi pa predvsem v drugem polčasu nismo bili na nivoju v obrambi. Dovolili smo jim več kot 40 točk v 20 minutah in mislim, da je bilo to preveč. Razočarani smo, ampak ostajata nam še dve tekmi, kjer se igra za svetovno prvenstvo. Verjamem, da bo slovenska reprezentanca tudi v naslednjih štirih letih sodelovala na vseh največjih tekmovanjih; to je velikega pomena. Jutri se moramo zbrati in odigrati čim bolje, morda tako, da bi dobili že prvo tekmo," je za TV Slovenija še dejal Lakovič.

"Žal predvsem zaradi fenomenalne publike"

"Bila je težka tekma. Imeli smo dober prvi polčas, v drugem pa smo tekmo vzeli preveč na lahko. Povedli so za deset, in čeprav smo jim bili vseskozi za petami, nam je v zaključku zmanjkalo moči. Jutri nas čaka nova pomembna tekma in upam, da se bomo uvrstili na svetovno prvenstvo. Žal mi je zaradi nas, predvsem pa zaradi te fenomenalne publike, ki nas je vseskozi bodrila," je po porazu s Francijo povedal eden izmed najbolj razpoloženih reprezentantov Zoran Dragić.

"Konec je sanj o kolajni, toda moramo se psihološko zbrati in osvojiti sedmo mesto, ki vodi na svetovno prvenstvo. V prvem polčasu nam ni stekla igra v napadu, prisotna je bila nervoza in premalo smo prodirali pod obroč ter iskali proste igralce, v drugem pa smo izgubili še skok. Nimamo si kaj očitati, saj smo dali vse od sebe," pa ga je dopolnil Domen Lorbek.

Maljković: Moja ekipa ima malo izkušenj

Slovenski selektor Božidar Maljković je na novinarski konferenci po tekmi hvalil Francoze in izpostavil pomanjkanje izkušenj v slovenskih vrstah. Da so sodili "dobro", je v navednicah priznal tudi sodnikom.

"Francija je zelo močna ekipa. Imajo zelo dobre igralce, dolgo klop, igralce z izkušnjami. Moja ekipa ima malo izkušenj. So mladi igralci, na takem tekmovanju so igrali enkrat ali celo nikoli. Naš načrt pred tekmo je bil, da odigramo trdo obrambo," je dejal Maljković. "V napadu smo igrali brez potrpljenja, podaje niso bile dobre. Nimamo veliko časa za pripravo, pred nami je težka tekma. Težko bo, ker je Srbija v prednosti, saj je tekmo igrala prej. Toda moramo igrati. Čestitam Franciji, bila je boljša. Sodniki so bili zelo 'dobri', čeprav smo izgubili."

Parker: Rad igram pred takšnim občinstvom

Tekmo so številni napovedovali kot obračun dveh zvezdnikov Lige NBA, toda Tony Parker je pokazal, zakaj spada v svetovni vrh. Lastnik treh šampionskih prstanov je s 27 točkami suvereno vodil galske peteline tudi v najtežjih trenutkih in jim prinesel vroči polfinalni revanš s Španijo, ki jih je ponižala v finalu zadnjega EP.

"Naše izkušnje so nam pomagale. Vedeli smo, da bo Slovenija pod pritiskom, ker je igrala pred tem čudovitim občinstvom. Bila je odlična atmosfera, rad igram pred takšnim občinstvom. Naša obramba je bila dobra. V napadu nismo delali panike, nismo izgubili veliko žog. Ko igraš pred takšnimi gledalci, moraš paziti, da ne dobiš lahkih košev," je po tekmi dejal Parker.

Collet: Goran je bil zelo utrujen

"Izkušnje so bile zelo pomembne," je priznal tudi selektor Vincent Collet. "Pri taki tekmi vedno odločajo, tudi zato smo zmagali. Slovenija je igrala trdo, moji igralci pa so dobro igrali od prve do zadnje minute. Vedeli smo, da moramo dobro igrati v obrambi, dodali smo skok v napadu, in vse skupaj je bilo ključno. Ustavili smo brata Dragić, Goran je bil zelo utrujen, (Nicolas) Batum pa je s pokrivanjem najnevarnejšega Slovenca opravil odlično delo."

Utrujenega Gorana Dragića je Maljković ob žvižgih gledalcev na klop potegnil že minuto pred koncem, ko je bilo vseh realnih upov že konec.

"Najbolj žal mi je navijačev, ampak nobenemu ne moremo očitati ničesar, borili smo se do konca," je za TV Slovenija še dejal zvezdnik Phoenixa. "Francozi so res fenomenalna in atletska ekipa, na koncu nismo imeli več moči, ampak imamo še dve tekmi. Borili se bomo in upam, da bomo zmagali. Dogovorili smo se, da bomo poskušali igrati čim hitreje. Na sestanku smo videli, da so zelo slabi pri vračanju v obrambo. Ampak na koncu smo zgrešili nekaj 'zicerjev', trojke nam niso šle od rok, oni pa so bili zelo potrpežljivi. Če so zgrešili v napadu, so dobili skok, in zelo težko je bilo igrati obrambo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 10:12 19. September 2013.

    Ekipa, ki je odvisna samo od 2 igralcev si realno ne zasluži napredovanja. Drugače pa bo prelitega še veliko črnila …

  • 09:50 19. September 2013.

    Kavč selektorje me pa zato, ker ni sposobna plačati kvalitetnih selektorjev, ki bi dejansko naredili preskok... to se je zelo …

  • 08:43 19. September 2013.

    Dosegli smo maksimum, kar smo bili trenutno realno sposobni. Z malo sreče bi morda lahko dosegli še kaj več.<br />Potrebno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.