Gajić: "Tega si ne smemo več dovoliti"

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska rokometna reprezentanca je še enkrat zablestela v drugem polčasu in zaostanek petih golov ob polčasu spremenila v zmago (27:26). Napeto je bilo do zadnjih sekund, tekma je bila posledično zelo utrujajoča.
Oglej si celoten članek

"Na današnji tekmi se je videlo, da nam je tekma s Poljsko vzela veliko moči. Regeneracija je uspela do neke mere, a ne tako, kot smo si želeli. Na tekmi z Belorusijo smo ponovno izgubili veliko energije. V prvem polčasu nismo bili pravi. V drugi polovici tekme smo določene stvari spremenili, v obrambi 6-0 smo napravili nekaj izmenjav. Gabra smo postavili na trojko, da je zaustavil Rutenko, ob tem pa ga menjali, da je bil čim bolj spočit, Mačkovška pa na položaj štiri. Ta korekcija nam je v celoti uspela, tudi nekatere druge. Na današnji tekmi resda nismo zapustili najlepšega umetniškega vtisa, a najbolj pomembno je, da smo osvojili dve točki in igralcem za to tudi čestitam," je po četrti zaporedni zmagi na svetovnem prvenstvu v Španiji povedal slovenski selektor Boris Denič.

"Tekma je bila težka po psihološki plati. Po zmagi nad Poljaki smo delovali malce izpraznjeno, v naši igri ni bilo pravega naboja, predvsem v prvem polčasu ne. Naša ekipa je ponovno dokazala, da je iz pravega testa, iz navidez izgubljenega položaja se je izvlekla in na koncu zmagala," je po tekmi povedal Sebastian Skube.

Foto: EPA sp v rokometu 2013 slovenija belorusija skube "V prvem polčasu smo bili nekako čustveno izpraznjeni. Ne vem, kaj je pravi razlog za to, morda zahteven torkov obračun s Poljaki. Menim, da si tega več ne smemo dovoliti. Če sem iskren, če bi danes na nasprotni strani, ob vsem spoštovanju do Belorusov, imeli kakovostnejšega tekmeca, potem bi tekmo zagotovo izgubili. V drugem polčasu smo dali vse od sebe in se vrnili ter na koncu tudi zmagali," pa je dodal Dragan Gajić, ki je v zadnji minuti iz sedemmetrovke med nogama Vitalija Čarapenke zabil odločilni gol.

V beloruskem taboru so bili po tretjem porazu na štirih tekmah razumljivo razočarani. "Močno smo si želeli zmage, a neizkušenost je terjala svoj davek, saj je večina mojih soigralcev prvič na tako velikem tekmovanju. Tekma s Slovenija me je močno utrudila, nekoliko sem tudi razočaran. Menim, da smo se dobro borili, Sloveniji pa čestitam za zmago in ji želim veliko sreče v nadaljevanju svetovnega prvenstva," je Sergej Rutenka svojim nekdanjim soigralcem zaželel še dolgo bivanje na Pirenejskem polotoku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.