Gajić uresničil otroške sanje

Foto: EPA
Foto: EPA
S svetovnega rokometnega prvenstva v Katarju se je Dragan Gajić vrnil z dvema laskavima lovorika. Prislužil si je naziv najboljšega strelca ter bil izbran za najboljše desno krilo tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Kar 71 zadetkov na devetih obračunih je Draganu Gajiću prineslo naslov kralja strelcev, poleg tega pa je "Gajota" posebna komisija kot najboljše desno krilo svetovnega prvenstva izbrala v ekipo All- Stars skupaj z francoskim vratarjem Thierryjem Omeyerjem, španskim levim krilom Valerom Rivero,  katarskim levim zunanjim Rafaelom Capotejem, francoskim organizatorjem igre Nikolo Karabatićem, katarskim desnim zunanjim Žarkom Markovićem in poljskim krožnim napadalcem Bartoszom Jureckim.

"Uresničile so se mi sanje iz otroštva. Tisto, kar se mi je še nekaj let nazaj zdelo nemogoče in oddaljeno svetlobna leta, sem s trdim delom in veliko odrekanja dosegel na letošnjem SP v Katarju. Vse to, pa ne bi bilo mogoče brez zaupanja soigralcev in trenerjev. Osvojene lovorike so potrdilo trdega dela in dokaz, da sem na pravi poti. Sem presrečen in zavedam se da sta naziva velika obveza za nadaljne delo," je po vrnitvi iz Katarja povedal Gajić, ki je Belorusom nasul kar 15 zadetkov in s tem podrl podrl osebni in slovenski rekord v številu golov na eni sami odigrani tekmi članske reprezentance.

Z osmim mestom izpolnili cilj

Kljub vsem lovorikam pa "Tihi ubijalec" z desnega krila ostaja skromen: "Sem oseba, ki vedno od samega sebe zahteva še več. Trudil se bom in upam, da bom v naslednjih letih opravičeval status najboljšega desnokrilnega igralca na svetu. Vsekakor je to lepa popotnica za naprej, tako za mene kot tudi za ekipo, saj smo si z 8 mestom na SP prislužili kvalifikacije za OI v Riu 2016, kar je bil tudi naš cilj pred začetkom SP v Katarju."

Gajić se je že vrnil v Francijo, kjer bo že jutri začel z obveznostmi do svojega kluba Montpellier.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.