Gajser drugi na dirki v Belgiji

Foto: Profimedia Tim Gajser
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva za VN Limburga v belgijskem Lommelu v razredu MXGP osvojil drugo mesto.
Oglej si celoten članek

V prvi vožnji je Tim Gajser zmagal, v drugi pa je po napaki končal na tretjem mestu. Dirko je dobil Španec Jorge Prado.

Drugo od treh dirk na zahtevnem mivkastem prizorišču v Belgiji je Gajser začel z dobrim startom v prvi vožnji, pozneje naredil napako in zdrsnil na tretje mesto, potem spet eno mesto pridobil po napaki Francoza Romaina Febvreja, ki je vožnjo končal na tretjem mestu. Gajser pa je nato v predzadnjem krogu prehitel še Prada in vožnjo končal na prvem mestu.

V drugi vožnji mu je kazalo odlično do sedmega kroga, saj se je z začetnega tretjega mesta prebil na drugo in potem prehitel še Prada ter povedel. A je nato naredil napako, zapeljal ob progo in se z motorjem zataknil za nosilec reklamnega napisa. Potreboval je precej časa, da se je rešil, ko pa je nadaljeval, je bil šele sedmi. Do konca je sicer pridobil štiri mesta in bil tretji, zmagal je Prado pred Italijanom Antoniom Cairolijem.

V seštevku dirke je zmagal Prado s 47 točkami, drugi je bil Gajser s 45, tretji pa Cairoli z 38. Gajser je kljub težavam v drugi vožnji ostal trdno na prvem mestu v SP, prednost je celo povečal. Zdaj ima 533 točk, drugi Cairoli pa 478.

V razredu MX2 je v Belgiji nastopil tudi Jan Pancar. Prve vožnje ni končal, v drugi pa je bil 15. in dobil nekaj novih točk v SP. Skupno je na dirki končal na 17. mestu. Zmagal je Francoz Tom Vialle pred Britancem Benom Watsonom in domačinom Jagom Geertsom. Skupno v SP je prvi Vialle s 616 točkami, Pancar je 20. z 88 točkami.

Trojček dirk v Belgiji se bo nadaljeval in končal v nedeljo, ko bo v Lommelu na vrsti še VN Lommela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.