Gajser iz Švice z drugim mestom

Foto: Hondaproracing.com
Foto: Hondaproracing.com
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki za svetovno prvenstvo razreda MXGP v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu osvojil drugo mesto. Gajser je bil v prvi vožnji po padcu deveti, drugo pa je dobil. Skupno je v Švici zmagal Italijan Antonio Cairoli.
Oglej si celoten članek

Tim Gajser je prvo vožnjo začel na drugem štartnem mestu, po padcu v uvodnem krogu pa se je prebijal iz ozadja, z 28. mesta, prišel pa je do devetega. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli.

V drugi je šlo Gajserju precej bolje, saj je po nekaj krogih prehitel Cairolija in se prebil na prvo mesto, kjer je ostal do cilja. Dirko je z 41 točkami dobil Cairoli, drugi je bil s 37 točkami Gajser, tretji pa s 35 Francoz Romain Febvre.

V skupnem seštevku SP so zdaj razlike le malenkost manjše kot pred začetkom dirkaškega konca tekme; Gajser ima zdaj na skupno prvem mestu SP 644 točk, kar 99 več od Cairolija.

V akciji še štirje Slovenci

Na dirki v Švici so se prvič v sezoni hkrati pomerili vsi štirje slovenski udeleženci elitnega razreda, doslej zaradi poškodb namreč na nobeni dirki ni bilo vseh. Razen Gajserja so drugi trije ostali brez točk, v prvi vožnji je bil Jernej Irt 28., Peter Irt 29., Klemen Gerčar pa 35., v drugi pa Jernej Irt 25., Peter Irt 27. in Gerčar pa 33.

V Švici je nastopil tudi Anej Doplihar v razredu MX2. Potrditev je kot rezerva dobil v zadnjem hipu, v prvi vožnji je bil 36., v drugi 31., skupno pa je končal na 33. mestu. Slavil je Britanec Max Anstie pred domačinom Jeremyjem Seewerjem, tretji je bil Francoz Benoit Paturel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.