Gajser izpušča dirko v Franciji

Foto: AP/AMZS
Foto: AP/AMZS
Tim Gajser ne bo nastopil na današnji preizkušnji za Veliko nagrado Francije.
Oglej si celoten članek

"Po nekaj pregledih včeraj in danes je HRC sprejel težko odločitev, da umakne Tima Gajserja z dirke. Takšni odločitvi so botrovale bolečine, ki jih Tim čuti v poškodovanei rami med dirkanjem," so o nenastopu Tima Gajserja v francoskem Erneeju zapisali pri Hondi.

Svetovni prvak se vrača v Slovenijo, kjer bo sledil podrobnejši pregled. "Ne morem izraziti razočaranja, ki ga čutim, ker danes ne bom mogel nastopiti. Ni v moji naravi, da bi se vdal, navijačem pa obljubljam, da se bom vrnil čim prej in bil pri tem še močnejši," pa je dejal trenutno drugi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. To se bo po današnjih vožnjah zagotovo spremenilo.

Antonio Cairoli, v kvalifikacijah je bil šesti, ima v SP na prvem mestu 305 točk, drugi je Gajser z 261, po zadnji dirki v Nemčiji pa se mu je močno približal še Francoz Gautier Paulin, ki jih ima 260.

"To ni odločitev, ki bi jo sprejeli zlahka, a smo upoštevali zdravniška navodila. Zato smo bili prisiljeni umakniti Tima z dirke. Seveda je varnost in zdravje dirkača na prvem mestu. Tim se je mučil na včerajšnjih kvalifikacijah," je odločitev pojasnil še generalni menedžer ekipe HRC Roger Harvey. Gajser je v kvalifikacijah osvojil 28. mesto.

Poleg Gajserja bodo zaradi poškodb manjkali tudi preostali Slovenci. Klemen Gerčar je prestal operacijo kolena in bo manjkal več mesecev, Peter Irt po padcu v Veliki Britaniji tudi še ni nared, prav tako pa ne njegov brat Jernej Irt, ki si je na prejšnji dirki SP v Nemčiji izpahnil ramo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.