Gajser na začetku padel, nato se je prebijal naprej

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Seewer zmagovalec v Franciji, Gajser četrti.
Oglej si celoten članek

Švicar Jeremy Seewer je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v francoskem Erneeju. Slovenski motokrosist Tim Gajser je bil na dirki razreda MXGP na koncu četrti, potem ko je v prvi vožnji osvojil peto, v drugi pa četrto mesto.

Gajser je v soboto zaradi nevarne steze izpustil kvalifikacije, podobno se je odločilo še osem dirkačev elitnega razreda, tudi eden njegovih najbližjih tekmecev v seštevku SP Španec Jorge Prado. To je pomenilo, da so ti tekmovalci dobili slabše startne položaje ob robu steze. Že v prvem zavoju pa je sledil še padec, v katerem se je na tleh znašlo nekaj motokrosistov, tudi Gajser.

Slovenski dirkač je tako moral napredovati povsem iz ozadja, a se je hitro prebijal naprej. Že po nekaj krogih je bil med deseterico, vendar pa so bile razlike v ospredju le prevelike in višje od petega mesta ni mogel. Zmagal je Seewer, drugi je bil Prado, tretji pa Belgijec Brent Van Doninck.

V drugi vožnji je imel Gajser po startu manj težav in se je hitreje prebil naprej, a tudi tokrat ni mogel prav do vrha, nazadnje se je moral zadovoljiti s četrtim mestom. To pa mu je tudi skupno prineslo to mesto na dirki in novih 34 točk za SP. Točkovno je bil sicer izenačen z Nizozemcem Glennom Coldenhoffom, a je imel slednji prednost zaradi zmage v drugi vožnji. Na dirki je za Seewerjem na drugem mestu končal Prado.

V SP pa je Gasjer ohranil visoko prednost. Zdaj ima 438 točk, danes osmi Francoz Maxime Renaux pa 365.

V razredu MX2 je slavil Francoz Tom Vialle pred Belgijcem Jagom Geertsom in rojakom Thibaultom Benistantom. Slovenski dirkač Jan Pancar je bil osmi, potem ko je v prvi vožnji pristal na 11. mestu, v drugi pa je še enkrat ponovil najboljši dosežek v posamičnih vožnjah doslej z osmim mestom, kar mu je nato skupno na dirki prav tako prineslo to mesto. V seštevku SP je prvi Vialle s 427 točkami, Pancar je napredoval na 13. s 132 točkami.

Naslednja dirka bo preizkušnja v nemškem Teutschenthalu že naslednji teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.