Gajser najboljši na zadnji dirki sezone

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Gajser zmagovalec zadnje dirke sezone SP v Matterley Basinu.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec zadnje dirke svetovnega prvenstva v tej sezoni v Matterley Basinu za veliko nagrado Velike Britanije, potem ko je po prvi dobil tudi drugo vožnjo. Naslov prvaka si je v elitnem razredu MXGP že pred zadnjo postajo prvenstva privozil Španec Jorge Prado.

 

Gajser je v tej sezoni zaradi poškodbe in dolgega okrevanja izpustil skoraj dve tretjini dirk. Vrnil se je pozno poleti, po vrnitvi dosegel tudi že prvo zmago v Turčiji, na prejšnji preizkušnji v italijanski Maggiori je bil peti, sezono pa je zaključil na vrhuncu z zmago v Angliji.

Na drugem mestu je današnjo dirko končal Švicar Jeremy Seewer, tretji je bil Francoz Romain Febvre.

Razplet današnje dirke ni vplival na razplet na vrhu prvenstva v MXGP, saj je imel Prado neubranljiv naskok pred Febvrom. Španec je na koncu slavil z 921 točkami, Francoz jih je na drugem zbral 854. Na tretjem mestu je sezono sklenil Seewer (759), Gajser pa na 11. (298).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.