Gajser ostal brez kvalifikacij

Foto: EPA
Foto: EPA
Motokrosiste ta konec tedna čaka druga preizkušnja svetovnega prvenstva. A Timu Gajserju in druščini ne gre vse po načrtih.
Oglej si celoten članek

Pangkal Pinang je novo prizorišče v koledarju SP v motokrosu in predstavlja zanimiv izziv za vse dirkače, saj ga nihče ne pozna; a ob prvencu prireditelji niso imeli sreče z vremenom. Močno deževje je dodobra namočilo progo in jo poškodovalo, tako da so danes dirkači opravili le po en prost trening v razredih MXGP in MX2, prvo vožnjo (druga bo v nedeljo) pa so po predvidenem urniku odpeljale ženske v razredu WMX.

V nedeljo bodo skušali tekmovanje izvesti po predvidenem urniku, v elitnem razredu MXGP, kjer najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser v Indoneziji nastopa kot drugi v skupnem seštevku, sta starta načrtovana za 7. in 10. uro po slovenskem času.

Na edinem prostem treningu, ki so ga izvedli pred težavami z blatno progo, je bil v Gajserjevem razredu najhitrejši Britanec Shaun Simpson (Yamaha) pred Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom (KTM) in Francozom Romainom Febvrejem (Yamaha). Za njimi se je uvrstil zmagovalec uvodne dirke v Katarju prejšnji teden Italijan Antonio Cairoli (KTM), svetovni prvak Gajser (Honda) pa je trening končal s 14. časom.

Branilec naslova je imel sicer na prvi dirki v Katarju nekaj zdravstvenih težav, viroza mu je pobrala precej moči, vseeno pa si je za Cairolijem privozil drugi mesto. Pred začetkom dogajanja v Indoneziji je bil po zagotovilih iz njegovega tabora povsem nared in zdrav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.