Gajser pometel s tekmeci

Foto: Epa tim gajser
Slovenski motokrosist je bil daleč najhitrejši v kvalifikacijah pred sedmo letošnjo dirko.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser si je privozil najboljše izhodišče za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v francoskem Saint-Jean-d'Angelyju. Dobil je namreč današnje kvalifikacije pred sedmo dirko elitnega razreda MXGP.

Gajser je v kvalifikacijah za skoraj deset sekund ugnal Švicarja Arnauda Tonusa, tretji pa je bil Belgijec Clement Desalle. Na četrtem in petem mestu sta končala Švicar Jeremy Seewer in domačin Romain Febvre.

Slabše kot običajno je kvalifikacije odpeljal vodilni v SP Italijan Antonio Cairoli, saj je bil tokrat šele 14.

Gajser je po zmagi na Portugalskem prejšnji teden nekoliko zmanjšal zaostanek za njim, zdaj zaostaja 34 točk, Italijan jih ima 285, Slovenec pa 251.

Med elito tokrat dirka tudi drugi Slovenec Klemen Gerčar, ki sicer ne nastopa na vseh preizkušnjah sezone; v Saint-Jean-d'Angelyju, kjer bo skušal priti do prvih letošnjih točk, si je v kvalifikacijah privozil 28. izhodišče.

Slovenija bo tokrat imela predstavnika tudi v razredu MX2, Jan Pancar je kvalifikacije končal na 19. mestu, v ospredju pa so bili Španec Jorge Prado, Belgijec Jago Geerts in Nemec Henry Jacobi.

Prva vožnja razreda MX2 bo v nedeljo ob 13.15, razreda MXGP ob 14.15. Finalni vožnji pa bosta ob 16.10 in 17.10.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.