Gajser potrdil svojo premoč

Foto: Hondaproracing.com
Foto: Hondaproracing.com
Tim Gajser, vodilni v svetovnem prvenstvu razreda MXGP, je odlično začel deveto dirko sezone na najvišji ravni v svetovnem prvenstvu v motokrosu.
Oglej si celoten članek

Gajser si je zanesljivo priboril že peto kvalifikacijsko zmago v svoji prvi sezoni v elitnem razredu. Za seboj je pustil Nemca Maximiliana Nagla, Rusa Jevgenija Bobriševa in Švicarja Valentina Guilloda, peti je bil Belgijec Clement Desalle, šesti pa zmagovalec zadnjih dveh dirk Italijan Antonio Cairoli.

Osmoljenec kvalifikacij je bil Francoz Romain Febvre, najbližji zasledovalec Gajserja v SP. Po trčenju s Shaunom Simpsonom in Gautierjem Paulinom so se vsi znašli na tleh, pozneje pa je Febvreja zadel še Cairoli. Febvre je sicer pobral motor, a je kvalifikacije končal v boksih in na koncu imel le 31. dosežek.

Drugi slovenski predstavnik na dirki Peter Irt je bil v kvalifikacijah španske dirke 26.

V SP ima po osmih dirkah Gajser na prvem mestu 335 točk, Francoz Romain Febvre zaostaja za štiri, Cairoli, zmagovalec zadnjih dveh dirk, pa je tretji s 310 točkami. Irt ima eno točko.

Vožnji v razredu MXGP bosta v nedeljo ob 14. in 17. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:38 28. Maj 2016.

    To Tim Gajser, ti si slovenski junak

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.