Gajser odlično začel sezono

Foto: Profimedia
Tim Gajser je sezono odprl z drugim mestom.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je dobro odprl sezono serije MXGP. V patagonijskem Neuquenu na VN Argentine je tako v prvi kot drugi vožnji končal na drugem mestu ter bil tudi skupno drugi. V obeh vožnjah je bil najhitrejši izkušeni Italijan Antonio Cairoli (KTM).

Gajser, ki je bil že na treningih ves čas v ospredju, v kvalifikacijah pa je po padcu, ko je vodil, končal na devetem mestu, je dokazal, da njegove napovedi o tem, da je dobro pripravljen, držijo.

Nova sezona Gajser: "Počutim se kot eno z motorjem."

Najboljši slovenski dirkač tako sodi v ožji krog favoritov za končno zmago v SP, za katero bo letos štelo 19 dirk. Naslov bo branil Jeffrey Herlings, ki pa ga na uvodu te sezone zaradi poškodbe še ni bilo v karavani.

Cairoli je za zmagi v obeh vožnjah dobil 50 točk, Gajser je drugi s 44 točkami, tretji pa je senzaciolno po prvi postaji Belgijec Jeremy Van Horebeek, danes šesti in tretji, s 35 točkami.

Magazin Takšno presenečenje je Tim Gajser dobil od dekleta in prijateljev

Ko se bo sezona razživela, se bo Gajserju pridružil še drugi Slovenec v najmočnejšem razredu; Klemen Gerčar pa bo vozil samo evropske dirke, tako da se bo zanj sezona začela 24. marca v Matterley Basinu v Veliki Britaniji.

Letos Gajser sicer ne bo osamljeni slovenski jezdec. Z Gerčarjem bosta imela družbo še v šibkejšem razredu MX2, kjer bodo dokaj redno nastopali še trije Slovenci: Jan Pancar, Maks Mausser in Luka Milec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.